dijous, 23 gener 2020

Alerten que el desbordament del Riu Sió pot afectar Agramunt fins a mitjanit

Alerten que el desbordament del Riu Sió pot afectar Agramunt fins a mitjanit

El desbordament del Riu Sió al seu pas per Agramunt, registrat cap a les 13.30 h del dia d'avui, ha afectat ja a la zona més propera al riu Sió, entrant a les cases més properes a la llera del riu i revivint, en molts casos, el malson dels veïns viscut durant la rovinada del 2015. L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, ha explicat quina és l'afectació de la rovinada a primera hora de la tarda: "En aquests moments s'ha inundat la zona més propera al riu Sió, especial parcs i jardins. L'aigua ha entrat també a algunes cases, especialment a baixos i magatzems. Per sort, no tenim cap dany personal".

Per altra part, s'ha alertat que aquesta rovinada té un desenvolupament lent i que, per tant, el desbordament del riu Sió encara pot durar hores: "Serà una rovinada de desenvolupament lent, per tant, això vol dir que podem tenir aquest nivell d'aigua durant les properes hores i, de fet, ens han dit que el podem tenir fins a mitjanit. Per tant, el missatge que donem des d'Agramunt és que malgrat que hi hagi la percepció que el nivell d'aigua s'estigui estabilitzant, hem de mantenir les mateixes precaucions fins que no es comuniqui el contrari i per tant, no tenim la garantia que el nivell màxim sigui el que estem assolint en aquests moments".

El desbordament del riu Sió s'ha produït ja de bon matí a la part alta del riu, a Tarroja de Segarra, i l'aigua ha arribat a Agramunt cap a quarts de dues de la tarda. El desbordament aigües amunt ha provocat talls de carretera al seu pas, com el que s'ha produït a Castellnou d'Ossó. Cal destacar també que, passat Agramunt, el riu acumula importants nivells d'aigua. Al pas del riu pel Pont de Ferro, l'aigua passava fregant l'altura del pont, que és d'aproximadament un metre i mig. En aquest punt, des de l'Ajuntament d'Agramunt s'ha demanat, juntament amb la Comunitat de Regants dels Canals d'Urgell, que la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE), dreni tots els sediments que, al llarg dels anys, s'han acumulat sota el pont de ferro, ja que han reduït considerablement el pas de l'aigua del riu sota aquesta infraestructura.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

16°C


prob. precipitació: 60%
humitat: 65%
vent: 25km/h E

 • 25°C
  DC
 • 20°C
  DJ
 • 22°C
  DV
 • 21°C
  DS
 • 21°C
  DG

En directe

Els Informatius