dimarts, 28 gener 2020

La grip a Catalunya ja arriba a la fase d'epidèmia

La grip a Catalunya ja arriba a la fase d'epidèmia

El Departament de Salut informa que, des del passat 23 de gener, Catalunya es troba en la fase d'epidèmia de grip, una situació que es repeteix cada any per aquestes dates i que s'assoleix quan la taxa d'incidència de síndromes gripals registrada supera el llindar epidèmic dels 98 casos per cada 100.000 habitants. En el cas d'Agramunt, informa l'infermer Albert Romero, la incidència d'aquesta patologia encara és baixa però s'espera que incrementi de cara a la pròxima setmana: "A Agramunt, estem en un percentatge baix però calculem que durant aquesta setmana i a posteriori, anirà augmentant el número de casos i esperem que durant 3 o 4 setmanes, sigui fort el número de casos de grip".

Segons les dades analitzades en el marc del programa PIDIRAC, a tota Catalunya, durant la tercera setmana de l'any, la taxa d'incidència de síndrome gripal ha estat més alta en els menors de 5 anys (339,5 casos per 100.000 habitants). La resta de grups d'edat també mostren un increment respecte de la setmana anterior. Pel que fa als ingressos hospitalaris greus pel virus de la grip, del 13 al 19 de gener s'han registrat 14 ingressos en els hospitals de la xarxa sentinella, i des de l'inici de la temporada (a principis d'octubre) un total de 90. El 83,5 per cent d'aquests casos no estaven vacunats.

Des del Departament de Salut també es recorda que la millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d'unes bones pràctiques d'higiene, com rentar-se les mans de manera regular o l'ús de mocadors rebutjables. Ara bé, amb l'hivern no només arriba la grip sinó també altres patologies respiratòries, com la bronquiolitis, a més d'altres malalties víriques i infeccioses, que, en general, són molt freqüents i poden complicar-se en persones amb condicions de risc. Davant d'aquesta situació, el Departament de Salut va estrenar a la tardor una campanya on fa una crida a la població a protegir-se de totes les malalties d'hivern.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

5°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 95%
vent: 5km/h E

 • 18°C
  DS
 • 17°C
  DG
 • 13°C
  DL
 • 14°C
  DT
 • 21°C
  DC

En directe

Els Informatius