divendres, 7 febrer 2020

El Consell Comarcal de l'Urgell aprova un pressupost de 5.719.657 euros per a l'exercici 2020

El Consell Comarcal de l'Urgell aprova un pressupost de 5.719.657 euros per a l'exercici 2020

El Consell Comarcal de l'Urgell va aprovar ahir un pressupost de 5.719.657 euros per a l'exercici 2020, amb un increment de 862.000 euros respecte l'exercici anterior. Les inversions més destacables previstes al pressupost del 2020 són la renovació del sistema d'aigües de la Vall del Corb, consistent en l'adequació de les arquetes, per un valor de 197.285 euros, la substitució de les bombes, per valor de 116.775 euros i l'elaboració d'un pla director, per un valor de 62.500 euros, tres projectes subvencionats parcialment per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Per a millorar la gestió dels residus, fer més eficient el servei comarcal de recollida i complir els objectius de reciclatge establerts per la Unió Europea cal destacar la compra d'una deixalleria mòbil, amb un cost de 36.000 euros i l'estudi per la implantació del sistema de recollida porta a porta, per un import de 48.324 euros.

D'altra banda, es realitzarà una remodelació de les instal·lacions de l'edifici del Consell Comarcal, per valor de 30.000 euros, consistent en la millora de les sales d'atenció dels serveis socials i l'increment d'espais de treball de la tercera planta, donat el previsible augment de personal del Consell. També es destinaran 10.000 euros a equipaments informàtics i 5.000 euros en la millora del sistema antiincendis.

Igualment, destaca un increment important en la partida destinada a la promoció del turisme, i pel que fa a la relació de llocs de treball, s'inclou un tècnic de consum, que properament serà l'encarregat de la nova oficina d'atenció al consumidor que es posarà en marxa el mes vinent, i un arquitecte tècnic, atès que part dels serveis tècnics del Consell Comarcal estaven externalitzats i la voluntat del nou govern és que els serveis, en la mesura del possible, siguin prestats per tècnics de la casa. Les partides de personal també inclouen els plans d'ocupació recentment contractats, que prestaran serveis als pobles de la comarca, al Consell i al Consorci per a la Gestió dels Residus Urbans de l'Urgell, per valor de 579.453,05 euros.

La voluntat del govern comarcal és que quan es pugui fer una previsió concreta dels ingressos de la Diputació de Lleida es doti una partida per cultura, per esports, per medi ambient i es revisi i actualitzi el Pla de Desenvolupament Comarcal. També s'està realitzant un estudi d'eficiència energètica per tal de renovar els sistemes de climatització i tendir cap a l'autoconsum, projecte que estarà condicionat a les subvencions.

Des del Consell Comarcal de l'Urgell també s'han iniciat les gestions amb l'ACA per la construcció, en els propers anys, de la potabilitzadora del sistema d'aigües de la Vall del Corb, projecte que s'espera veure finalitzat abans del final de la legislatura.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 5km/h O

 • 22°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 21°C
  DT
 • 21°C
  DC
 • 21°C
  DJ

En directe

Els Informatius