dijous, 13 febrer 2020

Els alumnes de 4rt d'ESO fan les proves de competències bàsiques

Els alumnes de 4rt d'ESO fan les proves de competències bàsiques

Els alumnes de 4rt d'ESO de l'INS Ribera del Sió d'Agramunt fan, entre ahir i avui, les proves d'avaluació, que tenen com a objectiu determinar el grau d'assoliment de les competències bàsiques en els àmbits com matemàtiques, llengua catalana, castellana, estrangera i en l'àmbit cientificotecnològic. Durant la jornada d'ahir van fer les proves de matemàtiques i anglès. L'Emma, alumna de 4rt, explica que les proves van ser assequibles: "Ens ha sortit coses bàsiques. A matemàtiques, ens ha sortit àrees, hipotenuses, etc. A anglès ens ha sortit dos ‘readings', un ‘listenning' i havíem d'escriure una redacció".

Per la seva part, la Laia valora l'objectiu d'aquestes proves: "Tot i que no afecten al currículum, sents que t'estan avaluant igualment i depèn de com te les prenguis, afecte a quan les fas, perquè hi ha gent que es posa molt nerviosa i potser no rendeix al màxim que ho pot fer".

Finalment, la Judit indica quines proves faran avui: "Farem les cientificotecnològiques, on hi surt una mica de tecnologia, biologia, física i química i també les de castellà".

En el conjunt de Catalunya, seran prop de 80.000 els alumnes que faran les proves amb les que es vol determinar quin és el grau d'assoliment de les competències bàsiques en acabar l'etapa d'ensenyament obligatori.

Enguany, les proves presenten una novetat: per primera vegada, els correctors tenen el suport d'una plataforma digital  que agilitza el procés de correcció. A l'edició anterior  ja es va implementar per a la correcció de les preguntes tancades. En l'edició d'enguany, per primera vegada també s'implantarà en la correcció de les preguntes obertes i en les redaccions, on els correctors tenen el suport de l'esmentada plataforma.

L'avaluació de 4t d'ESO té caràcter diagnòstic i no marca, en cap cas, la superació o no de l'etapa. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

23°C


prob. precipitació: 100%
humitat: 65%
vent: 15km/h NE

 • 31°C
  DJ
 • 32°C
  DV
 • 33°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 37°C
  DL

En directe

Els Informatius