dimarts, 18 febrer 2020

Nieto vol potenciar les ballades sardanistes d'Agramunt i atraure a balladors de fora

Nieto vol potenciar les ballades sardanistes d'Agramunt i atraure a balladors de fora

El nou president de l'Agrupació Sardanista Barretina d'Agramunt, Xavier Nieto, pren el relleu al capdavant de l'entitat amb l'objectiu d'augmentar la presència de balladors a la plaça. De cara a aquest 2020, Nieto indica que el principal objectiu és potenciar els tres grans esdeveniments que tenen marcats al calendari, com és l'organització de l'Aplec al juny; la temporada regular de ballades de sardanes dels diumenges d'estiu i també la ballada de Festa Major, ja que no hi ha cap altra població a Lleida que organitzi una temporada regular de sardanes: "Això és un fet diferencial a tot Lleida, perquè no hi ha cap altra població que faci sardanes cada setmana. Per mi, és una de les coses que hem de mantenir. I només mantenir això, ja és tot un repte. A partir d'aquí, aquest any és de transició per, de cara a l'any que ve, mirar de fer coses noves. Ara mateix, els únics canvis que tenim en ment és com potenciar el que ja tenim".

Per tal d'aconseguir portar més gent a la plaça, Nieto vol augmentar la presència de balladors d'altres localitats, ja que ha detectat que, en el cas de les ballades de sardanes d'altres localitats, hi ha balladors de fora. Una forma d'atraure a més gent, indica, pot ser la recuperació de les sardanes de 10 tirades a la plaça, que permeten als balladors gaudir d'una tirada més llarga que l'actual, que són de 7 tirades. Nieto proposa que, a cada ballada, es ballin 6 sardanes de 7 tirades i 2 sardanes de 10.

Per altra part, també vol que els sardanistes que pertanyen a una colla sardanista, puguin fer els seus assaigs a la plaça, ja que, d'aquesta forma, ells poden assajar amb música en directe i la plaça pot veure com és ballar una sardana a nivell competitiu. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

26°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 20%
vent: 10km/h NE

 • 39°C
  DG
 • 33°C
  DL
 • 24°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 29°C
  DJ

En directe

Els Informatius