dimecres, 19 febrer 2020

'El museu és una escola' vol incloure a Viladot a les aules

'El museu és una escola' vol incloure a Viladot a les aules

La Fundació Privada Guillem Viladot participa en el projecte pedagògic impulsat per la Universitat de Lleida ‘El museu és una escola', pensat per tal d'apropar el món de l'art a les escoles mitjançant la formació dels professors per tal de donar-los recursos de formació. En el cas de Lo Pardal, el passat dijous es va oferir una formació a 13 docents de diferents escoles per tal que, de cara al curs 2020-2021, aquests professors incloguin, en els seus projectes educatius, l'obra de l'artista i poeta visual agramuntí. La professora de la UdL, Glòria Jové, explica que la jornada de formació permetrà als mestres treballar a Viladot a les aules en forma de projectes: "Que el professorat visqui les possibilitats de l'espai i les possibilitats de Viladot per desenvolupar el seu currículum a l'escola. Els infants venen aquí amb els mestres i a partir d'aquí es generen projectes. La nostra feina és la d'acompanyar en tot moment a aquests mestres que s'atreveixen a fer coses diferents i a tenir una relació diferent amb el museu".

Per la part de la Fundació Privada Guillem Viladot, el seu director, en Pau Minguet, indica que amb aquest projecte, la fundació posa en marxa una línia de treball que volen potenciar com és la inclusió de l'obra de Viladot a les escoles. Amb aquest projecte, explica, s'anirà més enllà de la tradicional visita al museu que es pogués fer fins ara: "Fer una oferta pedagògica a la carta i diferent enfocant més la formació als propis docents, per tal que siguin ells els que transmetin als seus alumnes la forma d'abordar un tema, que en aquest cas seria Viladot".

Aquest projecte, que es fa en col·laboració amb el Departament d'Educació, també s'ha treballat amb l'Espai Ermengol de La Seu d'Urgell, amb un total de 5 escoles implicades.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

6°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 55%
vent: 10km/h NE

 • 16°C
  DT
 • 20°C
  DC
 • 21°C
  DJ
 • 22°C
  DV
 • 21°C
  DS

En directe

Els Informatius