dimecres, 26 febrer 2020

El CAP reivindica el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries amb un acte a l'Espai Cívic

El CAP reivindica el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries amb un acte a l'Espai Cívic

El Grup d'Atenció Comunitària del CAP d'Agramunt impulsa un acte per commemorar el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, que, a nivell global, aquest any se celebra el proper 29 de febrer. En el cas d'Agramunt, no obstant, s'ha decidit fer l'acte commemoratiu avui, 26 de febrer, amb diferents activitats a l'Espai Cívic d'Agramunt. La pediatra del CAP, Margaret Creus, explica que l'objectiu d'aquest acte és sumar-se, també des de Ponent, als diferents actes que tindran lloc a Catalunya: "Sumar-nos a l'acte que es fa a nivell internacional i que organitza Eurordis, que és la Xarxa Europea de Malalties Minoritàries, i per altra banda, reivindicar les Terres de Lleida com un lloc en el que també fem coses en aquest sentit".

L'acte comptarà amb una petita xerrada informativa a càrrec de professionals del CAP d'Agramunt, seguida d'un concert de l'agramuntina Siobhan Carrasco i d'un tast de pastisseria a càrrec de l'Associació de Dones l'Esbarjo d'Agramunt i d'un tast d'infusions de Kaia Shop.

El Dia Mundial de les Malalties Minoritàries és promogut per l'Organització Europea de Malalties Minoritàries (EURORDIS). A Catalunya, sota el lema "Fem pinya, fem benestar" s'ha volgut posar l'accent en la necessitat de fomentar el treball en xarxa i la coordinació entre els serveis socials i d'atenció sanitària. Es calcula que hi ha entre 7.000 i 8.000 patologies minoritàries que, només a Catalunya, afecten a unes 350.000 persones.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 20%
vent: 10km/h NE

 • 39°C
  DG
 • 33°C
  DL
 • 24°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 29°C
  DJ

En directe

Els Informatius