divendres, 6 març 2020

El SIAD de l'Urgell atén 42 dones durant el 2019, 17 d'elles, per ser víctimes de violència de gènere

El SIAD de l'Urgell atén 42 dones durant el 2019, 17 d'elles, per ser víctimes de violència de gènere

El SIAD de l'Urgell (Servei d'Informació i Atenció a les Dones) va atendre, durant el 2019, a un total de 42 dones a les quals se'ls ha ofert assessorament psicològic i legal. Els principals temes pels quals s'han fet aquestes atencions són per casos de divorci, separacions, custòdia dels fills, pensions alimentàries, violència de gènere, assetjaments a la feina o agressions sexuals.  D'aquestes 42 dones, 17 han patit algun tipus de situació de violència de gènere per part de la seva parella, ex parella o cap, el que suposa un increment de 5 casos respecte l'any 2018.

En total, en aquest servei s'han rebut 161 consultes, 98 de les quals corresponen a tràmits i gestions derivades de les associacions de dones de l'Urgell, dels ajuntaments de la comarca sobre presentació d'ajuts i subvencions, memòries, canvis de junta, organització d'actes, etc.

El SIAD és un servei del Consell Comarcal de l'Urgell, gratuït, que ofereix informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes de la vida de les dones; en els àmbits  personal i familiar, i que incrementa la sensibilització social, la prevenció, l'atenció i la detecció de la violència masclista. Després d'una primera valoració de cada cas, es deriva a la dona, cap a un assessorament jurídic per parlar amb l'advocada o psicològic, amb la psicòloga. El procés és individualitzat i confidencial per a totes les dones i es preserva la seva intimitat.

El SIAD de l'Urgell està ubicat al Consell Comarcal de l'Urgell, a Tàrrega, i l'horari d'atenció és de dilluns a divendres, de 10 a 14 h.


Imatge de la reunió anual de dones i ajuntaments de la comarca que va tenir lloc ahir al Consell Comarcal de l'Urgell

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 15km/h SO

 • 32°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 36°C
  DL
 • 37°C
  DT

En directe

Els Informatius