dilluns, 16 març 2020

La fusteria del Grup Alba fabrica 260 caixes niu pel Canal Segarra Garrigues

La fusteria del Grup Alba fabrica 260 caixes niu pel Canal Segarra Garrigues

La fusteria del Grup Alba està fabricant 260 caixes niu que s'han d'instal·lar a diferents parcel·les del Canal Segarra Garrigues en diverses torres de nidificació, un encàrrec fet per l'empresa Aigües del Segarra Garrigues (ASG). La responsable de Comunicació del Grup Alba, Anna Homs, explica que en total, les caixes s'instal·laran en 8 torres de nidificació: "Són caixes que són quadrades i van instal·lades en torres de nidificació. Actualment ja hi ha instal·lades unes quantes torres en l'àmbit del canal Segarra-Garrigues i ara se'n vol instal·lar 8 més. En cada una d'aquestes torres hi haurà les caixes niu".

Les caixes formen part del conjunt de mesures compensatòries del regadiu del Canal Segarra Garrigues. Una d'aquestes mesures és fer torres de nidificació pel xoriguer petit i gaig blau, que són espècies que nidifiquen en cabanes i com que moltes han caigut no tenen un lloc on fer el niu. 

Els responsables del projecte de fusteria del Grup Alba, que es va iniciar l'any 2019, celebren que ASG hagi confiat amb el seu servei ja que, suposa una de les feines més importants que han rebut fins ara. La fabricació d'aquestes caixes permet que persones amb capacitats diverses puguin participar-hi, ja sigui clavant claus, polint la fusta o pintant. A més, suposa participar en un projecte on s'està contribuint a millorar el territori.  

Pel que fa al taller de fusteria del Grup Alba, cal recordar que està previst que, tan bon punt acabin les obres de reforma de Cal Carreter d'Agramunt, que s'estan duent a terme en l'actualitat, el Grup Alba traslladi la fusteria i altres serveis a Agramunt. A Cal Carreter s'hi realitzarà el taller de fusteria, activitats terapèutiques i també s'adaptarà com un espai d'habitatge per donar serveis de respir a les famílies en caps de setmana o per realitzar-hi tallers per fomentar la vida autònoma.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

26°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 20%
vent: 10km/h NE

 • 39°C
  DG
 • 33°C
  DL
 • 24°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 29°C
  DJ

En directe

Els Informatius