diumenge, 15 març 2020

Paquet de mesures extraordinàries per combatre el contagi del coronavirus

Paquet de mesures extraordinàries per combatre el contagi del coronavirus

Segons va informar ahir el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el decret d'estat d'alarma que entrarà en vigor demà dilluns a les 8.00 h, estableix que els ciutadans només podran circular per les vies d'ús públic per comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; anar a centres sanitaris, al lloc de treball; retorn al lloc de residència habitual; assistència i cura de grans, petits, dependents i persones amb discapacitat, així com desplaçament a entitats financeres o d'assegurances. 

El decret suspèn l'activitat educativa presencial en tots els centres i etapes. Així mateix, s'ordena el tancament de tots els locals i establiments de venta minorista, i només posa les excepcions de comerços que venguin aliments, begudes i productes de primera necessitat, productes farmacèutics, mèdics, ortopèdics, òptiques, premsa, combustibles, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per animals de companyia, perruqueries, tintoreries, i comerç per internet, telefònic o per correspondència. Pel que fa a cafeteries i restaurants, quedaran tancades al públic, tot i que podran fer lliuraments a domicili. També tanquen instal·lacions culturals, esportives, així com desfilades, revetlles i festes populars. L'assistència als llocs de culte i a les cerimònies civils i religioses, incloent les fúnebres, queda condicionada a la necessitat de mantenir un metre de distància com a mínim entre els assistents.

La permanència en supermercats i farmàcies haurà d'estar l'estrictament necessària, segons el decret, per evitar aglomeracions i mantenint la distància de seguretat de com a mínim un metre.

A més, la circulació s'haurà de fer individualment i només acompanyat si es té mobilitat reduïda. Mentrestant, els vehicles podran circular per a les activitats abans citades o per anar a benzineres.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 15km/h SO

 • 32°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 36°C
  DL
 • 37°C
  DT

En directe

Els Informatius