dijous, 19 març 2020

L'AECC Lleida respon als dubtes de pacient amb càncer respecte al COVID-19

L'AECC Lleida respon als dubtes de pacient amb càncer respecte al COVID-19

L'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha elaborat una guia que respon als dubtes rebuts a través dels seus canals digital, telefònic i de les seves delegacions en tota Espanya en relació a l'afectació que el coronavirus pot tenir sobre els pacients amb càncer. La gerent de l'AECC-Catalunya Conta el Càncer a Lleida, Eva Figuera, explica que s'ha editat una guia en la que s'intenta resoldre els dubtes més freqüents: "És un manual, una informació breu que pretén recollir aquells dubtes i preguntes que a través de la web o a través del telèfon d'Infocàncer, s'han recollit durant els últims dies, amb les preguntes més típiques que ens fan els pacients. Hem de recordar que el pacient oncològic està en una situació d'immunodepressió i que és un col·lectiu de més vulnerabilitat".

Des de l'AECC s'informa que s'ha de tenir en compte que el coronavirus és una infecció nova de la qual no existeixen dades sobre el seu comportament en persones amb càncer, tot i que, a priori, el que és evident és que els diferents tipus de tractaments oncològics poden donar lloc a una immunosupressió i, fins i tot, el mateix càncer, i per tant, poden afectar el correcte funcionament del sistema immune en moltes ocasions. Per aquesta raó, és indispensable que pacients i familiars estiguin informats sobre recomanacions específiques per a evitar el contagi del COVID-19 o com actuar en cas de tenir símptomes.

A part de l'edició d'aquesta guia, l'AECC també habilita altres canals de comunicació amb les persones que estiguin vivint un procés oncològic. L'Associació ha traslladat els seus serveis presencials als canals remots (digitals i telefònic) per a poder continuar atenent els beneficiaris dels seus serveis. El telèfon gratuït d'Infocáncer (900 100 036) continua operatiu les 24 hores del dia els set dies de la setmana. I la guia es pot consultar aquí.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

27°C

cel serè
prob. precipitació: 5%
humitat: 15%
vent: 10km/h S

 • 30°C
  DS
 • 34°C
  DG
 • 35°C
  DL
 • 33°C
  DT
 • 34°C
  DC

En directe

Els Informatius