dilluns, 23 març 2020

La Diputació de Lleida dicta un paquet de mesures per garantir la liquiditat dels ajuntaments i posposar terminis de cobrament dels impostos municipals

La Diputació de Lleida dicta un paquet de mesures per garantir la liquiditat dels ajuntaments i posposar terminis de cobrament dels impostos municipals

La Diputació de Lleida ha anunciat tot un paquet de mesures urgents i extraordinàries de caire econòmic pensades per garantir la liquiditat dels ajuntaments i facilitar que puguin fer front a les despeses extraordinàries originades pels esforços que tots els municipis de les terres de Lleida fan per contenir la propagació de la malaltia COVID-19.

La voluntat de la mesura és garantir que els ajuntaments i les empreses privades que presten els seus serveis i subministren als ens locals disposin de la liquiditat econòmica suficient per fer front amb garanties a la crisi sanitària i limitar l'impacte d'una subsegüent crisi econòmica derivada de l'actual situació.

 Una de les primeres mesures anunciades és l'increment dels ajuts per a llars d'infants, un dels serveis municipals temporalment tancats però que continuen sent bàsics des de l'òptica de la cohesió social als municipis. En aquest sentit, la Diputació de Lleida havia previst als pressupostos de l'any 2020 la corresponent partida per tal de destinar una ajuda de 875 euros per alumne a cada municipi que presti aquest servei. Ara, però, aquesta quantitat s'incrementarà a 1.000 euros per alumne.

Així mateix, s'incrementarà en 800.000 euros la partida destinada a ajudar a fer front a les despeses ordinàries dels propis ajuntaments. D'altra banda, des de l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs (OAGRTL) es facilitarà l'ampliació dels terminis per tal que la ciutadania pugui pagar en període de recaptació voluntària els impostos i taxes municipals sense que això suposi endarrerir ni disminuir les bestretes als ajuntaments. En l'actualitat, el període de recaptació voluntària de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica finalitzava el dia 30 de març, però ja s'ha signat el decret per mitjà del qual el termini s'allargarà fins al dia 21 de maig. Per tal de posar en comú totes aquestes línies d'actuació, aquesta setmana es realitzarà una Junta de Portaveus, a través de mitjans electrònics, per tal de respondre les inquietuds o suggeriments dels grups de l'equip de govern i l'oposició. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

12°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 0km/h C

 • 32°C
  DS
 • 29°C
  DG
 • 31°C
  DL
 • 34°C
  DT
 • 35°C
  DC

En directe

Els Informatius