dilluns, 23 març 2020

El conseller Bernat Solé inicia el seu mandat atenent catalans a l'estranger amb problemes per retornar al país a causa del coronavirus

El conseller Bernat Solé inicia el seu mandat atenent catalans a l'estranger amb problemes per retornar al país a causa del coronavirus

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, va iniciar, aquest diumenge passat, el seu mandat al capdavant de la Departament atenent personalment ciutadans catalans que són temporalment a l'estranger i que estan patint problemes en el retorn al país a causa del coronavirus.

Segons ha informat la conselleria en un comunicat, entre d'altres, Solé ha atès el pare representant d'un grup d'estudiants menors d'edat que són als Estats Units i que tenen problemes amb la tornada per la cancel·lació de vols i la manca d'informació existent. El conseller d'Acció Exterior també ha parlat amb un grup de quatre ciutadans catalans que són a Croàcia i que s'han quedat confinats en aquest país amb una quarentena de 14 dies com a mesura de contenció del virus. Solé ha atès també una parella que són en una illa de Cambodja afectats per la manca de connexions aèries per sortir del país, i a qui els ha transmès que el Departament seguirà el seu cas per trobar alternatives de tornada, així com la necessitat de seguir les recomanacions de les autoritats locals.

A través de les línies telefòniques del Departament i dels canals a les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram: @exteriorscat) s'estan centralitzant totes aquelles consultes de persones que necessitin informació. En total, ja són més de 240 casos i 700 les persones que han estat ateses des que el passat dijous es van habilitar aquests canals d'informació.

La majoria de les consultes provenen de ciutadans que es troben en països del continent americà, d'Europa i, en menor mesura, del sud-est asiàtic. Concretament, els països des d'on s'han rebut més consultes aquests dies són els Estats Units i l'Argentina. També han utilitzat aquest servei persones que es trobaven temporalment a Mèxic, el Perú, Itàlia, Alemanya, el Regne Unit, Gàmbia, el Marroc o Austràlia.

En cada cas s'ha proporcionat informació i suport adaptat a cada circumstància, tenint en compte l'estat de salut, les necessitats de cada persona i la situació del país. Des del Departament d'Acció Exterior s'ha proporcionat informació sobre les restriccions aèries i resolució de dubtes. Aquesta tasca s'ha vehiculat sobretot a través d'un equip d'emergències format per l'equip tècnic del Departament, així com a través dels delegats i delegades del Govern a l'exterior, que han proporcionat atenció i informació personalitzada a les persones que ho han necessitat. També s'ofereix el suport de les comunitats catalanes arreu del món per atendre les persones que no poden retornar a Catalunya i han de romandre a l'estranger.


 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

12°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 15km/h SO

 • 32°C
  DS
 • 29°C
  DG
 • 31°C
  DL
 • 34°C
  DT
 • 35°C
  DC

En directe

Els Informatius