dimarts, 24 març 2020

L'agramuntí Bernat Marquilles, un dels 'makers' que imprimeixen en 3D material de protecció per sanitaris

L'agramuntí Bernat Marquilles, un dels 'makers' que imprimeixen en 3D material de protecció per sanitaris

L'agramuntí Bernat Marquilles és un dels 40 ‘makers' de Lleida que, actualment, està fabricant, amb les seves pròpies impressores 3D, pantalles protectores facials pel personal sanitari per tal d'evitar el contagi del coronavirus. Marquilles explica que, a nivell espanyol, s'ha creat una comunitat ‘maker' de més de 12.00 persones: "S'ha creat una comunitat a nivell espanyol de la qual, a dia d'avui, formen part més de 12.000 persones i, dins d'aquesta comunitat, s'ha desglossat en diferents comunitats autònomes".

Pel que fa a les peces que fabrica, estan homologades i aprovades pel seu ús sanitari: "No estem imprimint qualsevol disseny que ha fet una persona a casa seva sinó que són peces que un enginyer ha validat i les han homologat perquè, al final, són dissenys per protecció personal i això ha de passar un reglament i també una homologació bastant estricta. Des d'aquí a Agramunt, estic fabricant pantalles protectores que tenen un plàstic transparent al davant  i que protegeixen a la cara d'esquitxades".

Marquilles explica que per tal d'aportar el seu gra de sorra per solucionar l'actual crisis sanitària, cada demarcació de ‘makers' es posa en contacte amb els hospitals de la província per preguntar què necessiten. Al treballar en xarxa, es va publicant el que es necessita i es va imprimint. Un cop per setmana, diferents repartidors passen a recollir material imprès i donen nou material per fabricar altres peces. De moment, a Lleida s'estan imprimint aquestes pantalles protectores, però altres comunitats de ‘makers' també imprimeixen tiradors pels poms de les portes o peces per fabricar respiradors per les persones que presentin dificultats respiratòries. En el cas de Marquilles, ja ha imprès una quinzena de pantalles protectores.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

27°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 10km/h NE

 • 38°C
  DT
 • 39°C
  DC
 • 37°C
  DJ
 • 40°C
  DV
 • 41°C
  DS

En directe

Els Informatius