dimarts, 31 març 2020

Els Col·legis Professionals de Salut de Lleida denuncien que els professionals estan exposats al contagi del Covid-19

Els Col·legis Professionals de Salut de Lleida denuncien que els professionals estan exposats al contagi del Covid-19

Els Col·legis Oficials de Farmacèutics, Infermeres i Infermers, Metges, Odontòlegs i Veterinaris de Lleida han fet un comunicat en el que de "manera conjunta i pública", han mostrat la seva preocupació davant els riscs de contagi per la COVID-19 que pateixen els professionals sanitaris per la falta d'equips de protecció personal i de proves diagnòstiques. 

En el comunicat han recordat, a més, que aquests professionals poden convertir-se, a la vegada, en vectors de contagi i transmetre la pandèmia a les seves famílies i als ciutadans. 

Han advertit també que un 15 per cent de les persones afectades pel coronavirus són personal sanitari, un percentatge molt superior als que registren la resta de països europeus. Davant d'aquesta situació, exigeixen a les autoritats central i autonòmica que dotin de material de protecció adequat i suficient al personal sanitari, ja que la principal via de contagi és el contacte directe amb els pacients i també que facin arribar urgentment tests diagnòstics, degudament homologats, per a ús del personal sanitari com a mesura imprescindible per evitar l'extensió del contagi a altres pacients i a les famílies dels professionals.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

29°C


prob. precipitació: 45%
humitat: 85%
vent: 20km/h SO

 • 31°C
  DV
 • 32°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 35°C
  DL
 • 34°C
  DT

En directe

Els Informatius