dimecres, 15 abril 2020

Impulsen la 'Crida des dels balcons', un nou espai per donar una resposta solidaria a la crisis sanitària i econòmica

Impulsen la 'Crida des dels balcons', un nou espai per donar una resposta solidaria a la crisis sanitària i econòmica

Diversos col·lectius i persones de la Ribera del Sió impulsen un nou espai per donar resposta a la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia del Coronavirus. Sota el nom ‘Crida des dels balcons', s'han marcat com a objectius contribuir a aplanar la corba de l'emergència sanitària i reclamar que es prioritzi la salut de les persones i salvar vides; aturar la corba de la desigualtat, exigint mesures que posin la vida al centre i reverteixin en pro de la majoria social; evitar la corba repressiva, per defensar els drets humans i preservar els drets i llibertats fonamentals i, finalment, plantejar propostes alternatives, pensades de manera compartida i en benefici col·lectiu.

Entre les primeres accions dutes a terme, hi ha la que es va fer el passat 7 d'abril, Dia internacional contra la mercantilització de la sanitat, quan en resposta a la crida realitzada per la plataforma Marea Blanca de Lleida, es va demanar a les veïnes i veïns de la Ribera del Sió la realització d'una acció en defensa de la sanitat pública: penjar als balcons un drap blanc amb un lema i compartir la foto a les xarxes sota les etiquetes ‘SalutPerATothom'. Una altra de les accions realitzades, va ser la reclamació de papers per a tothom. Aquesta vegada en resposta a la campanya promoguda per la Coordinadora Obrim Fronteres.

Per tal d'afavorir la comunicació d'aquestes accions, s'ha creat diferents perfils a les xarxes socials com Twitter, amb el perfil ‘cridabalcons'; a Instagram, amb el perfil ‘cridabalcons'; a  Facebook: ‘cridabalcons', i al canal de Telegram ‘t.me/cridabalcons'. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

10°C


prob. precipitació: 15%
humitat: 80%
vent: 15km/h SO

 • 22°C
  DC
 • 23°C
  DJ
 • 24°C
  DV
 • 27°C
  DS
 • 30°C
  DG

En directe

Els Informatius