dijous, 16 abril 2020

Atenció Primària Lleida engega el projecte E-Covid

Atenció Primària Lleida engega el projecte E-Covid

Des de l'Atenció Primària de Lleida s'ha engegat un projecte en què un equip de metges de família formats i especialitzats en la pràctica d'ecografies realitzen ecografies pulmonars. El projecte, anomenat E-Covid, va entrar el funcionament el passat dimecres 8 d'abril i fins al dia d'avui ha practicat 97 ecografies. Aquest projecte és necessari, segons informa l'ICS, en tant que el nombre de pacients atesos a l'atenció primària per infecció respiratòria per Covid-19 és força elevat. 

Aquest projecte permet identificar de manera precoç els pacients amb infecció respiratòria que puguin tenir pitjor evolució ja que l'ecografia pulmonar té un valor de predicció de bona o mala evolució, fins i tot en fases molt inicials de la infecció per Covid-19. Als pacients se'ls fa una primera ecografia segons criteri mèdic i a les 48 h se'n fa una altra de seguiment. Al mateix moment s'està proveint al pacient d'aparells per mesurar la saturació d'oxigen que facilitarà el seguiment del pacient amb infecció respiratòria. 

S'han distribuït aparells ecogràfics entre els CAP Onze de Setembre, Bordeta-Magraners, Mollerussa, Balaguer i Cervera, per tal d'atendre els nuclis poblacionals més rurals. Aquesta tasca la realitzaran un total de sis Metges de Família d'Atenció Primària de Lleida, Dr. Palacín, Dr. R. Mur, Dra. M. Ribes, Dr. Rios, Dr. J. Alonso, Dr. J. Pujol i Dr. J.M. Paül.

L'objectiu d'aquestes accions de diagnòstic precoç és poder donar una atenció de qualitat en la infecció respiratòria per Covid-19, augmentar la resolució de les visites a l'Atenció primària, disminuir les complicacions i la sobrecàrrega assistencial hospitalària.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

1°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 14°C
  DL
 • 13°C
  DT
 • 11°C
  DC
 • 11°C
  DJ
 • 16°C
  DV

En directe

Els Informatius