dimecres, 6 maig 2020

"A Lleida, superarem la COVID-19 amb tu!", convida empreses i ciutadans a col·laborar amb metges i infermeres

"A Lleida, superarem la COVID-19 amb tu!", convida empreses i ciutadans a col·laborar amb metges i infermeres

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) i el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) han obert una campanya de recaptació de fons per la compra del material de protecció i equipament sanitari. Montserrat Gea, presidenta del COILL; i Ramón Mur, president de COMLL; han presentat la iniciativa que, sota el lema ‘A Lleida, superarem la COVID-19 amb tu!', vol convidar la ciutadania i el teixit social, professional, institucional i empresarial a unir-se a la lluita contra la COVID-19, junt amb els metges i les infermeres.

Totes les persones, empreses i entitats interessades a col·laborar poden fer les seves donacions a través de la plataforma de crowfunding "GoFundMe" – https://www.gofundme.com/res-ens-aturara-lleida – fent aportacions de qualsevol quantia, per aconseguir l'objectiu fixat que ascendeix a 20.000 euros.

Des dels primers dies de l'estat d'alarma, els dos col·legis oficials van endegar accions per tal de recaptar material per a la protecció. Arran de la bona acollida d'aquestes iniciatives, finançades fins ara pràcticament amb les quotes dels professionals, ara s'ha animat a emprendre aquesta acció conjunta del COMLL i del COILL, per a continuar dotant d'equips de protecció i, sobretot, treballar per a l'adquisició d'eines diagnòstiques molt importants i necessàries com són els ecògrafs per a l'Atenció Primària. En aquest sentit, segons els col·legis professionals impulsors de la campanya, l'ecografia pulmonar és molt útil per al diagnòstic i seguiment de la Covid 19 gràcies a la seva seguretat, repetibilitat, absència de radiació. A més els ecògrafs portàtils permeten el seu ús fins i tot a domicili. 

La campanya inclou una sèrie de vídeos en què els professionals de la medicina i de la infermeria de Lleida expliquen, en primera persona i des del seu lloc de treball, la lluita contra la COVID-19 i la necessitat de disposar de material sanitari homologat per fer front a aquesta pandèmia.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C

intervals de nuvolositat
prob. precipitació: 10%
humitat: 60%
vent: 15km/h SO

 • 28°C
  DT
 • 24°C
  DC
 • 26°C
  DJ
 • 29°C
  DV
 • 32°C
  DS

En directe

Els Informatius