dimarts, 12 maig 2020

L'agramuntina Agnès Ros, part de l'equip que ha creat el programa d'educació emocional 'Happy 8-12'

L'agramuntina Agnès Ros, part de l'equip que ha creat el programa d'educació emocional 'Happy 8-12'

El videojoc ‘Happy 8-12' i ‘Happy 12-16', creat pel Grup de Recerca en Orientació Psicopedagògica (GROP) de la Universitat de Lleida (UdL), del qual forma part l'agramuntina i doctora en Psicologia Agnès Ros, ha estat premiat amb un dels 25ens Premis Zapping, que atorga l'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya. Aquest projecte s'ha imposat a la categoria de ‘Millor contingut online positiu per menors', a proposta de la plataforma PDA Bullying. Ros explica que aquest videojoc, que s'ha creat en dos formats, un per primària (de 8 a 12 anys) i un altre per secundària (de 12 a 16 anys), inclou mètodes provats científicament que ajuden a la gestió de conflictes: "El substrat d'aquests videojocs no és atzar, sinó que hi ha una sèrie d'anys d'estudi i d'evidències empíriques que demostren l'efectivitat de certs mètodes que s'inclouen als videojocs que no deixen de ser una manera lúdica i divertida que, en el cas de les escoles, els nens i nenes aprenguin gaudint i aprenguin a gestionar les emocions i que, de retruc, aprenguin a reduir o a gestionar els conflictes d'una forma més exitosa".

Actualment, les escoles que ho desitgin tenen al seu abast aquest programa, per tal que el puguin utilitzar a les aules. Des del GROP, a més, s'avalua la incidència del programari en el desenvolupament dels menors: "El primer objectiu, a curt termini, és la gestió de conflictes. S'ha vist que més a mitjà i llarg termini, ajuda al desenvolupament integral de l'individu, en el sentit que hi ha menys ansietat, que hi hagi molt millor clima a l'aula... tota una sèrie de beneficis que perdurin en el temps. I ara el que estem mirant és això, en estudis que demostren que els beneficis no són només immediats sinó que es perllonguen en el temps".

El projecte està dirigit per la professora de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL Gemma Filella, i està pensat per a que, mitjançant el joc, es treballin eines bàsiques com la consciència emocional, la regulació de les emocions, l'autoestima i la comunicació assertiva. L'equip de Filella el va desenvolupar amb un ajut del programa RecerCaixa i el va avaluar amb gairebé 1.500 alumnes d'11 instituts i 7 escoles de les comarques de Ponent. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

molt ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 15km/h NE

 • 6°C
  DS
 • 9°C
  DG
 • 9°C
  DL
 • 12°C
  DT
 • 12°C
  DC

En directe

Els Informatius