dimecres, 13 maig 2020

La preinscripció escolar arranca avui amb la modalitat telemàtica com a opció prioritària

La preinscripció escolar arranca avui amb la modalitat telemàtica com a opció prioritària

El Departament d'Educació inicia avui la preinscripció per l'educació infantil, primària i ESO, que es podrà dur a terme fins al proper 22 de maig. Aquest any, i com a mesura de prevenció contra el contagi del coronavirus, s'ha potenciat el tràmit telemàtic, que serà el prioritari. El tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. Així, s'elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció. 

No obstant, sabent que no tothom el podrà fer, també s'ha previst la possibilitat de fer el tràmit de forma presencial per aquelles famílies que ho necessitin. La preinscripció presencial es farà del 19 al 22 de maig i només amb cita prèvia.

Pel que fa a l'Escola Macià-Companys, s'ha habilitat un número de telèfon, el 609.682.822, on les famílies que no puguin fer la preinscripció de forma telemàtica, puguin trucar per demanar cita prèvia. La directora, Teresa Bohils, explica que l'escola organitzarà l'atenció a aquestes famílies: "Que demanin hora i així nosaltres ens organitzarem. El que mirarem és de donar cita per convocar les famílies amb un termini espaiat entre les unes i les altres perquè no hi hagi aglomeració de gent a l'escola. Demanem que vingui un sol membre de la família i que vinguin amb les mesures de protecció adequades".

Pel que fa al Col·legi Mare de Déu dels Socós, el seu director, Josep Maria Porté, explica que també donaran cita prèvia a les famílies que ho sol·licitin i també incideix en el fet que cal complir amb totes les mesures de prevenció: "Cal que tinguin present que serà obligatori l'ús de la mascareta, de guants i que el bolígraf l'han de portar ells mateixos per a fer la preinscripció. Totes aquestes mesures les hem pres d'acord amb les recomanacions que se'ns fan des del Departament d'Educació".

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

23°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 20%
vent: 20km/h E

 • 32°C
  DV
 • 33°C
  DS
 • 31°C
  DG
 • 32°C
  DL
 • 35°C
  DT

En directe

Els Informatius