dilluns, 18 maig 2020

Agramunt entra avui a la Fase 1 del desconfinament

Agramunt entra avui a la Fase 1 del desconfinament

Agramunt entra avui a la Fase 1 del desconfinament progressiu, fet que provoca que es permeti dur a terme certes activitats sempre i quan es mantingui les normes de prevenció per evitar el contagi. A grans trets, a partir d'avui, a les regions sanitàries en Fase 1, es permeten reunions de fins a 10 persones amb certes condicions. La trobada es pot produir a l'aire lliure, amb la possibilitat de participar en activitats turístiques per la natura en grup, mitjançant cita prèvia. També a les terrasses d'establiments de restauració, obertes amb restriccions d'aforament i sense accés a l'interior del local i al propi domicili, tot mantenint la distància de seguretat i, en cas que no sigui possible, el reforç d'altres mesures de prevenció com el rentat freqüent de mans.

També es permet l'obertura al petit comerç, a les terrasses amb la meitat de l'aforament del que és habitual, i els allotjaments turístics sense ús de zones comunes i amb restriccions.

Es poden celebrar espectacles culturals amb fins a 30 persones assegudes en espais tancats, i fins a 200, també assegudes, a l'aire lliure, i els museus es poden visitar amb un terç de l'aforament.

També es reprenen les activitats esportives no professionals que no impliquin contacte físic.

I finalment, es permeten viatges a segones residències, sempre i quan es trobin dins la mateixa regió sanitària.

Val a dir que avui entraran a la Fase 1 les regions sanitàries de Lleida, Girona i Catalunya Central. Es preveu que el Pla de transició cap a una nova normalitat divideixi el procés de desescalada en quatre grans fases. S'estima que cadascuna d'aquestes fases durarà dues setmanes i que el procés culminarà amb la situació de nova normalitat, prevista cap a finals de juny.

Imatge: La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar el canvi de fase per la regió sanitària de Lleida el passat dimecres

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

6°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 0km/h C

 • 22°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 21°C
  DT
 • 21°C
  DC
 • 21°C
  DJ

En directe

Els Informatius