dimarts, 19 maig 2020

Creu Roja Respon atén més de 6.000 lleidatans afectats per la crisis de la Covid-19

Creu Roja Respon atén més de 6.000 lleidatans afectats per la crisis de la Covid-19

Gairebé dos mesos després del llançament del Pla Creu Roja Respon davant la COVID-19, l'organització humanitària ha atès directament més de 6.000 persones en situació de vulnerabilitat social a la demarcació de Lleida. La resposta que s'ha donat en les més de 8.000 intervencions arreu de les comarques lleidatanes per atendre les persones vulnerables davant la COVID-19 s'ha fet gràcies a la mobilització de més de 250 persones voluntàries i tècniques de la Creu Roja – més de 6.000 a tot Catalunya- en àmbits transversals en el camp de les emergències, la salut, socors i emergències, la inclusió social, l'educació i l'ocupació. 

El Pla Creu Roja Respon s'ha traduït en una actuació inicial per atendre les necessitats bàsiques de les persones que ho han necessitat, indica la coordinadora provincial a Lleida de Creu Roja, Mireia Garra: "Hem tingut que parar sobretot el cop de cobertura de les necessitats bàsiques, com és l'alimentació, la higiene i la farmàcia, però val a dir que hem continuat treballant en els projectes que teníem de forma ordinària per estar al costat de les persones, i ho hem fet utilitzant les noves tecnologies".

A part, la ràpida evolució de la crisis sanitària i social fa que es vagin impulsant noves accions per tal de pal·liar els efectes de la pandèmia: "L'últim de tot que hem fet és que, a través d'unes targetes alimentàries, les persones puguin anar a comprar directament al supermercat que tenim establert, el producte alimentari que els hi faci falta".

Fins al moment, per exemple, s'ha fet entrega de 300 targes d'alimentació a prop de 275 famílies de tot Lleida. Aquestes targes estan precarregades amb un import de 100 euros i s'han de destinar a la compra d'aliments de primera necessitat i productes frescos. 

En l'àmbit agramuntí, aquest pla ha permès que es reparteixi una quinzena d'entregues a domicili de medicaments, productes sanitaris i productes de salut a aquelles persones que no tenien la possibilitat d'anar directament a la farmàcia. També a Agramunt s'ha distribuït una vintena de kits d'alimentació per a adults, d'higiene personal i de la llar i, pel que fa als més menuts s'han fet una vintena d'entregues de productes de puericultura i kits d'alimentació i, a tots aquells infants que formen part del projecte de promoció de l'Èxit Escolar, on l'objectiu és millorar el rendiment educatiu, se'ls ha lliurat material escolar i s'ha fet entrega d'una desena de kits.


 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

14°C

intervals de nuvolositat
prob. precipitació: 5%
humitat: 80%
vent: 10km/h E

 • 29°C
  DS
 • 27°C
  DG
 • 26°C
  DL
 • 25°C
  DT
 • 24°C
  DC

En directe

Els Informatius