divendres, 22 maig 2020

El Govern impulsa la modernització del regadiu dels Canals d'Urgell

El Govern impulsa la modernització del regadiu dels Canals d'Urgell

El Govern ha aprovat l'Acord pel qual s'impulsa la planificació i la gestió de les actuacions necessàries per  dur a terme la modernització del regadiu dels Canals d'Urgell. Concretament, es pretén obtenir una major sostenibilitat del regadiu amb una major eficiència en l'ús de l'aigua i la utilització d'energies renovables. Amb més de 150 anys de funcionament, el Canal d'Urgell abasta una superfície d'unes 75.000 hectàrees, de les comarques del Segrià, el Pla d'Urgell, la Noguera, les Garrigues i l'Urgell. A part del subministrament del regadiu, aquesta xarxa també abasteix a poblacions, indústries i granges.

La Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell (CGRCU), que representa els 21.000 regants d'aquesta zona agrupats en 21 col·lectivitats, ha sol·licitat al Govern la promoció i l'execució de les obres necessàries per tal de dur a terme la millora del regadiu del Sistema Hidràulic del Canal d'Urgell.

Dintre de les actuacions necessàries per modernitzar el regadiu, cal la redacció dels corresponents projectes constructius dels diferents sectors hidràulics i de l'estudi ambiental que defineixi les obres. En aquest sentit, el Govern ha encarregat al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca la direcció d'aquestes actuacions, alhora que ha encomanat  a Infraestructures.cat, com a mitjà propi personificat de la Generalitat de Catalunya i del seu sector públic, la gestió de l'execució per compte de la Generalitat de Catalunya de la redacció del corresponent estudi d'impacte ambiental i dels projectes constructius de la primera fase de la modernització. Aquests projectes es realitzaran durant aquest 2020.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C


prob. precipitació: 100%
humitat: 65%
vent: 15km/h NE

 • 31°C
  DJ
 • 32°C
  DV
 • 33°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 37°C
  DL

En directe

Els Informatius