dimarts, 26 maig 2020

Impulsen la Gustumrecepta, per activar la recuperació de productors locals i restauració

Impulsen la Gustumrecepta, per activar la recuperació de productors locals i restauració

El projecte de cooperació Gustum, coordinat per l'Associació Leader de Ponent i impulsat conjuntament pels altres Grups d‘Acció Local de Catalunya, presenta 'La GustumRecepta', una sèrie de vídeo receptes amb xefs del territori i productes locals. La proposta, indica la coordinadora del Projecte Gustum, Alba Secanell, sorgeix després de l'impacte econòmic que pateix el sector de la restauració, el turisme i el petit comerç per la crisi de la Covid-19 i aporta una proposta per ajudar a la recuperació: "Com reactivar tot el sector de la restauració i també dels petits productors per donar-los un impuls per tal que la gent pugui continuar consumint productes locals".

Amb 'La GustumRecepta' es vol donar a conèixer i visualitzar els productors i elaboradors de proximitat a través de receptes fàcils i ràpides per fer a casa. Els plats que cuinaran diferents xefs del territori, s'elaboraran amb productes locals que es podran comprar amb una cistella pensada per a l'elaboració de cada recepta. La primera vídeorecepta que s'ha fet és una ‘Coca de botifarra negra i vinagreta de mel amb safrà', que han elaborat els cuiners Rosa Terés i Joan Marco, del restaurant Cal Menut de Belianes. Els productes que s'han utilitzat per a l'elaboració del plat són dels productors Ca la Cova, Aromis de la Conca, Formatges Sant Gil d'Albió, Cooperativa d'Arbeca i l'Olivera Cooperativa.

Un altre dels objectius d'aquesta iniciativa és donar suport a entitats i/o associacions de productors del territori i és per això que, en aquesta primera vídeo recepta s'ha comptat amb la col·laboració de Fet a la Conca; una cooperativa de productores i elaboradores de la Conca de Barberà que comercialitzen els seus productes sota aquest segell. Els lots tindran un preu de 38,5 euros i es podran comprar a la botiga online de Fet a la Conca, tot i que no només hi haurà productes de la seva marca sinó que també s'han mostrat predisposats a col·laborar amb elaboradors d'altres zones i distribuir els seus productes de manera conjunta.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

18°C


prob. precipitació: 60%
humitat: 65%
vent: 25km/h E

  • 25°C
    DC
  • 20°C
    DJ
  • 22°C
    DV
  • 21°C
    DS
  • 21°C
    DG

En directe

Els Informatius