dimecres, 3 juny 2020

La Diputació de Lleida dona suport al programa ORFEU per fer tests PCR i serològics de la Covid-19

La Diputació de Lleida dona suport al programa ORFEU per fer tests PCR i serològics de la Covid-19

Agramunt és una de les 31 localitats en les que hi ha viatjat el Bus de la Salut per tal de realitzar tests serològics i PCR entre la població dels centres residencials i pacients de la província. Habitualment, el Bus de la Salut realitza proves de prevenció de malalties cardiovasculars i renals, tot i que arran de la irrupció de la pandèmia de la Covid-19, des de la Diputació de Lleida s'ha decidit donar suport en la realització de testos a la població a través del personal del Bus de la Salut i de l'ICS. Concretament, la Diputació de Lleida s'ha sumat al programa ORFEU, creat pel Govern de Catalunya, que té com a  objectiu la detecció massiva de la Covid-19 per tal de complementar la capacitat del sistema de salut de disposar de tests diagnòstics de coronavirus SARS-CoV-2 en un projecte que vol superar les 170.000 proves.

Els tests s'aniran fent fins al 7 de juny i es calcula que s'hauran fet 3.936 PCR i 735 tests serològics que han comptat amb la participació de vuit professionals (4 sanitaris, repartits en dos grups per la realització de tests (serològics + PCR); un xofer per a transport de mostres i suport dels equips sanitaris; un sanitari en la unificació de les bases de dades i dos sanitaris més en la redacció i sol·licitud de projectes de la Covid-19). El grup de professionals que està fent aquests tests està format pel mateix personal del bus i personal de l'ICS.

En el cas d'Agramunt, els professionals del Bus de la Salut han fet testos a la Residència Geriàtrica Municipal Mas Vell.

A part, amb el Bus de la Salut també s'han anat a fer tests a domicilis de pacients de les més de 40 poblacions de la regió sanitària de Lleida que s'han visitat.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

7°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 95%
vent: 0km/h C

 • 17°C
  DL
 • 17°C
  DT
 • 20°C
  DC
 • 20°C
  DJ
 • 20°C
  DV

En directe

Els Informatius