divendres, 26 juny 2020

Torra visita les pintures barroques de Butsènit i inaugura el Pla de Barris de Montgai

Torra visita les pintures barroques de Butsènit i inaugura el Pla de Barris de Montgai

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat avui l'església Mare de Déu de l'Assumpció de Butsènit, lloc on s'ha dut a terme la restauració de les pintures barroques recentment rehabilitades, que es varen descobrir arran de les obres de millora efectuades en aquest recinte eclesiàstic. Es tracta d'unes pintures murals que no són habituals a la plana de Lleida i datades l'any 1761, d'autor desconegut. L'alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, i l'alcalde pedani de Butsènit, Jaume Escolà, han acompanyat al president en la seva visita. Posteriorment, Torra ha visitat Montgai, on ha inaugurat diverses actuacions realitzades en el  marc del Pla de Barris del Govern, i que han suposat una inversió de prop de 2 milions d'euros. Entre altres, s'hi ha fet vàries intervencions en places i carrers del municipi per regenerar l'espai urbà, així com també en diverses edificacions per revertir el procés de degradació d'aquestes, i  la construcció de nous equipaments culturals i socials i la rehabilitació d'alguns dels ja existents. 

Entre altres, Torra ha destapat la placa inaugural del Pavelló multifuncional del municipi i ha inaugurat el complex La Fassina, que inclou un Centre de Serveis per a la Gent Gran. Finalment, Torra ha visitat l'espai cultural Lo Carreró.

La Llei de Barris, aprovada el 2004, va crear el "Fons de foment del Programa de barris" per tal d'ajudar a finançar la rehabilitació integral de barris i àrees urbanes que pateixen algun procés de regressió urbanística. Les set convocatòries d'aquests ajuts que s'han fet fins ara han permès intervenir en 143 barris situats en 117 municipis.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

7°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 95%
vent: 0km/h C

 • 17°C
  DL
 • 17°C
  DT
 • 20°C
  DC
 • 20°C
  DJ
 • 20°C
  DV

En directe

Els Informatius