divendres, 26 juny 2020

Un incendi al municipi d'Agramunt dona 'el tret de sortida' a la campanya d'incendis

Un incendi al municipi d'Agramunt dona 'el tret de sortida' a la campanya d'incendis

Fins a 7 dotacions de Bombers de la Generalitat de Catalunya i tres mitjans aeris han participat avui en l'extinció d'un incendi forestal que ha calcinat 5,8 hectàrees al municipi d'Agramunt, en una zona boscosa entre La Donzell i Rocabertí. El foc, indica l'inspector del cos de Bombers, Marc Castellnou, s'ha originat a causa dels treballs de recol·lecció dels cereals que estava tenint lloc en un camp en aquesta zona.

Castellnou ha afegit que aquest incendi dona el tret de sortida a la campanya d'incendis a Catalunya, que es pot intensificar a partir de la setmana pròxima: "El fet important d'aquest incendi és que ha tingut la capacitat de penetrar a la massa forestal. Venim d'una primavera humida i verda, que ens ha deixat una massa forestal molt hidratada. Però ara ja portem una dies de calor i això fa que l'incendi hagi tingut la capacitat de penetrar a la massa forestal".

Aquest fet, remarca l'inspector, provoca un canvi de tendència pel que fa a la campanya d'incendis: "Això marca un canvi de ritme a la campanya. Fins ara, anàvem un mes endarrere en relació a una campanya normal. Aquest incendi ja ens dona l'avís que la setmana que ve la campanya ja comença a accelerar"

El foc s'ha declarat a les 18.00 h i cap a les 20.00 h ja s'ha donat per estabilitzat. En total, s'han cremat prop de 6 hectàrees, de les quals, aproximadament, la meitat ha sigut de massa forestal i l'altra meitat, agrícola. 

Imatge: Meritxell Bernaus

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

7°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 95%
vent: 0km/h C

 • 17°C
  DL
 • 17°C
  DT
 • 20°C
  DC
 • 20°C
  DJ
 • 20°C
  DV

En directe

Els Informatius