dimecres, 8 juliol 2020

El Grup Alba inicia un canvi de rumb dels serveis diürns iniciant l'activitat als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba inicia un canvi de rumb dels serveis diürns iniciant l'activitat als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha anunciat que ja ha posat en marxa el nou model més descentralitzat dels serveis diürns i ocupacionals, però també d'acompanyament i atenció centrada en les persones. Un model més proper a les poblacions on viuen els usuaris i que fomenta la inclusió i la seva vinculació a la comunitat, tal i com explica la directora del Grup Alba, Maite Trepat: "Aquest canvi de rumb ha sigut, principalment, per apropar a cada usuari al seu municipi. Si hi ha alguna persona que és de Tàrrega i vol participar a la fusteria, ho podrà fer i a la inversa, si hi ha algú d'Agramunt que vulgui algun recurs de Tàrrega, hi podrà anar. Quan no hi hagi el recurs ens desplaçarem, però potenciarem al màxim aquestes activitats que siguin més a prop i el més inclusives possible".

Aquest canvi de rumb ha estat provocat per diferents factors, com són el fet de poder accedir, al 2019, a la gestió d'alguns espais en poblacions com Guissona, Agramunt o Verdú on hi ha un bon nombre de persones ja vinculades a Alba. A part, la crisi del coronavirus i les noves normatives obliguen a l'entitat a accelerar aquesta transformació dels serveis que afecta actualment a unes 200 persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental, i que passa per iniciar l'activitat en els nous espais amb grups més reduïts per poder mantenir distàncies i minimitzar riscos.

Aquesta setmana s'han fet reunions informatives a les diferents poblacions dirigides a les famílies i a les persones per poder explicar el nou rumb i transformació dels serveis ocupacionals, i donar a conèixer els nous equips i Centres de Recursos. A Agramunt, els serveis passen per la cessió de la casa de Cal Carreter, que encara es troba en obres d'adequació per tal d'ubicar-hi el projecte de fusteria i convertir aquell espai un centre de recursos per a les persones que viuen a la població i rodalia. També serà una casa destinada a temes d'habitatge per les persones, com els respirs familiars. La inauguració està prevista per finals de juliol.

A Guissona, a través de la Fundació Josep Santacreu, s'ha rehabilitat l'antiga casa de Cal Santacreu per a poder ubicar el projecte del Centre d'Art Singular que impulsa la fundació i que pretén oferir formacions artístiques i taller a persones amb discapacitat, però també obertes a tota la població. A banda de la vessant artística també serà un punt de trobada des d'on realitzar altres activitats i fent ús també dels recursos que ofereix la població.

I a Verdú, l'edifici on s'ubicava el Museu de Joguets i Autòmats de la família Mayoral, serà ara un nou Centre de Recursos per les persones d'Alba obert a fer-ne ús també les entitats de la població i des d'on es realitzaran també projectes artístics tant de pintura, música o dansa i també com a espai per a activitats terapèutiques. 

Pel que fa al centre que hi ha a Tàrrega es concentrarà tot allò que té a veure amb la part més formativa i laboral que gestiona l'entitat des del servei d'Enfoc o el Centre Especial de Treball. I finalment, el Centre Espígol de Cervera que funciona des de fa més de 14 anys amb activitats inclusives i molt vinculades a la ciutat, crearà sinergies i compartirà persones i activitats amb el nou espai de Guissona situat també a la Segarra.


 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

17°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 30%
vent: 20km/h S

 • 21°C
  DT
 • 19°C
  DC
 • 20°C
  DJ
 • 23°C
  DV
 • 24°C
  DS

En directe

Els Informatius