dimecres, 8 juliol 2020

Crida a extremar les mesures de protecció enfront la Covid-19

Crida a extremar les mesures de protecció enfront la Covid-19

L'Ajuntament d'Agramunt, de forma conjunta amb el CAP d'Agramunt, han fet una crida per tal de recordar a tota la població d'Agramunt la importància de seguir les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries per aconseguir entre tots aturar la propagació de la Covid-19.

En l'actualitat, s'informa des del consistori, s'està detectant un augment del contacte social entre persones i s'ha incrementat la mobilitat i, per tant, també augmenten les possibilitats de contagiar-se.

Per això, es vol fer una especial incidència en la necessitat de seguir tres passos bàsics que tothom té a l'abast per evitar el contagi, com és mantenir la distància entre persones que no siguin de la mateixa unitat familiar o convisquin junts; també s'ha de fer un bon rentat de mans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica, sobretot en entrar i sortir de casa, de la feina o de qualsevol establiment i, finalment, fer un bon ús de la mascareta.

Seguint estrictament aquests tres passos, es facilita que es pugui aïllar la cadena de transmissió i evitar possibles nous brots del virus. És primordial recordar que la detecció precoç de les persones amb COVID-19 i la ràpida identificació i aïllament dels contactes estrets és fonamental per mantenir el control de la pandèmia.

A més, cal tenir en compte que la Generalitat de Catalunya ha fixat que a partir de demà, dijous 9 de juliol, és obligatori portar mascareta encara que es pugui mantenir la distància de seguretat. Amb l'entrada en vigor d'aquesta mesura, el govern pretén frenar el ritme de contagis de coronavirus, que ha obligat, per exemple, a confinar perimetralment la comarca del Segrià. L'ús de la mascareta, per tant, és obligatori també a l'exterior, i fins i tot quan es respecta la distància de seguretat, d'1,5 metres entre persones, o de 2,5 metres quadrats al voltant de cada persona (que assegura la distància d'1,5 metres entre persones).

La mesura arriba quatre mesos i mig després de detectar-se el primer cas de Covid-19 a Catalunya, el 25 de febrer; i tres setmanes després d'iniciar-se la represa.

També en l'àmbit sanitari, dir que avui, la Junta Clínica de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i la Direcció d'Atenció Primària han fet un comunicat en el que exposen que els professionals sanitaris, novament, realitzaran tots els esforços possibles per donar cobertura a la situació clínica que els rebrots de Covid-19 puguin ocasionat, al temps que també expressen la "preocupació" per les dades epidemiològiques actuals i per la seva evolució a futur. En aquest aspecte, demanen a tota la població que es realitzi un estricte compliment de les mesures de prevenció, distanciament, contacte social i higiene.


 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 85%
vent: 20km/h O

 • 29°C
  DV
 • 28°C
  DS
 • 24°C
  DG
 • 21°C
  DL
 • 20°C
  DT

En directe

Els Informatius