dimarts, 14 juliol 2020

Una productora de Vallvidrera busca persones que vulguin rodar dos curtmetratges a l'Urgell

Una productora de Vallvidrera busca persones que vulguin rodar dos curtmetratges a l'Urgell

La productora de cinema independent Cinema Rústic de Vallvidrera posa a disposició, dels veïns de l'Urgell, dos curtmetratges inspirats en el territori per a que, qui ho vulgui, pugui fer el rodatge. Aquesta productora es dedica a produir curtmetratges i llargmetratges de petites històries que no estan escrites de la zona de Vallvidrera i voltants per tal que no caiguin en l'oblit. No obstant, el responsable de la productora, Vicenç Fonolleda, explica que quan el rodatge és fora de la seva zona, té més sentit que ho faci la gent del territori: "Considerem que aquestes històries que tenim de l'Urgell, el que és més propi és que ho faci gent de l'Urgell. Gent que s'animi a fer-ho, gent jove, a qui els hi agradi l'audiovisual i ho vulguin tirar endavant. Si ho volen fer, poden comptar amb aquests guions".

Concretament, es tracta de dos curtmetratges inspirats en dos elements propis de la comarca lleidatana, com és la boira i també una talvera. Segons indica Fonolleda, en llengua occitana, una talvera és una clapa o illa de sotabosc que es troba al mig d'un sembrat, on s'hi acumulen rocs que dificulten la feina de llaurar o segar. En base a aquests dos elements, Fonolleda explica que s'han creat aquests dos curtmetratges ambientats en l'actualitat però que fan referència a un període històric situat després de la Guerra del Francés durant el qual s'utilitzaven aquestes talveres per tal d'amagar-hi coses: "D'aquests dos curtmetratges, n'hi ha un que passa ara, actualment, per dues famílies, sobre una història del segle XVIII. Pel que fa a la Talvera II, es pot fer gairebé amb dos o tres caps de setmana".

Fonolleda considera que no és un rodatge difícil, en tant que les localitzacions són a l'Urgell i no es requereix de massa decorat. A més, la post-producció podria anar a càrrec de Cinema Rústic de Vallvidrera. Els interessats poden contactar amb la productora al 93.406.82.47.


Imatge: fragment de 'L'espantall', una de les produccions de Cinema Rústic de Vallvidrera

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 35%
vent: 20km/h S

 • 21°C
  DT
 • 19°C
  DC
 • 20°C
  DJ
 • 23°C
  DV
 • 24°C
  DS

En directe

Els Informatius