dilluns, 20 juliol 2020

Activat el Pla Alfa en nivell 2 a l'Urgell

Activat el Pla Alfa en nivell 2 a l'Urgell

La comarca de l'Urgell està en nivell 2 per risc molt alt d'incendis forestals. El Pla Alfa és el procediment operatiu del Cos d'Agents Rurals que defineix les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals davant les situacions de perill d'incendi que es puguin produir.

L'activació del Pla Alfa a un nivell 2 comporta l'increment de les mesures preventives en algunes activitats de risc autoritzades prèviament, l'obligació d'aturar-ne algunes a les 13 hores o suspensió total. Algunes de les actuacions que comporten l'activació del nivell 2 són el control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a menys de 500 m de zones forestals; la identificació de l'autor del foc; el control de llocs predeterminats d'especial risc; el control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades i el control d'abocadors predeterminats, entre altres.

A més, cal revisar les restriccions en l'ús de la maquinària al camp per saber quan es poden utilitzar així com els mitjans de prevenció (extintors, motxilles d'aigua) que s'han de portar.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 5km/h E

 • 33°C
  DG
 • 31°C
  DL
 • 32°C
  DT
 • 33°C
  DC
 • 37°C
  DJ

En directe

Els Informatius