dijous, 23 juliol 2020

Retiren les obres de Lluís Trepat que hi havia 'Lo Pardal'

Retiren les obres de Lluís Trepat que hi havia 'Lo Pardal'

Un total de 350 obres de l'artista de Tàrrega Lluís Trepat han sortit aquesta setmana de Lo Pardal d'Agramunt, on hi estaven dipositades en base a un contracte de comodat que es va redactar fa sis anys i que tenia una validesa de 20 anys. Des de l'any 2012, per tant, la Fundació Guillem Viladot ‘Lo Pardal' d'Agramunt, a banda de tota la producció artística del poeta agramuntí, també acollia una nombrosa quantitat d'obres de Trepat. No obstant, en base al nou rumb que va prendre la Fundació Viladot ara farà dos anys, es va considerar que aquest equipament artístic havia de destinar els seus esforços i recursos, sobretot, a reivindicar, repensar i redescobrir la figura de Guillem Viladot, així com a donar cabuda a artistes compromesos amb el pensament contemporani i l'art del present. És per aquest motiu, i després de les oportunes gestions que fa mesos que es duen a terme entre la Fundació Viladot i la Família Trepat, que des del passat dimarts 21 de juliol totes les obres de Lluis Trepat que estaven dipositades a "Lo Pardal" han passat a ser custodiades per la seva família.

El director de la Fundació Guillem Viladot ‘Lo Pardal', Pau Minguet, explica que la idea és dedicar l'espai que ha quedat lliure a crea una exposició permanent que mostri el Viladot més vinculat a la poesia concreta, poesia experimental dels anys 60 i principis dels 70 feta sobre paper: "Ens agradaria poder aprofitar aquest nou espai per fer una exposició permanent del Viladot més concret. Aquest Viladot que s'aventura dins del món de la poesia concreta i experimental amb format paper encara i que fa creacions molt rellevants, fins i tot a nivell europeu, no només català".

La idea és inaugurar aquest nou espai de la col·lecció permanent en un termini d'un any i mig, coincidint amb l'any 2022, en el que tindrà lloc el centenari del naixement de Viladot.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

16°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 20%
vent: 20km/h SO

 • 21°C
  DL
 • 18°C
  DT
 • 19°C
  DC
 • 18°C
  DJ
 • 22°C
  DV

En directe

Els Informatius