divendres, 4 de setembre 2020

L'INS Ribera del Sió prepara el nou curs amb millores al centre i el nou cicle formatiu de pastisseria i torroneria

L'INS Ribera del Sió prepara el nou curs amb millores al centre i el nou cicle formatiu de pastisseria i torroneria

L'INS Ribera del Sió d'Agramunt es troba actualment en obres per tal d'adequar els espais de cara al nou curs i per a fer millores estructurals. Durant aquest estiu, el Departament d'Educació ha realitzat una inversió de 150.000 euros amb la que s'ha canviat tota la instal·lació elèctrica de l'edifici, arranjat part dels sostres i de la façana i adequat part de l'edifici per als nous estudis nou cicle formatiu de grau mitjà de Forneria, pastisseria i confiteria. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, en una visita d'obra que ha tingut lloc aquest matí, ha assegurat que l'inici d'aquest nou cicle de formació professional suposarà una millora en l'oferta educativa i professional de la vila: "Comencem i demostrarem que és una oferta educativa de qualitat, una oferta educativa necessària pel territori i que millorarà el teixit productiu al voltant del torró i la pastisseria al territori. També veurem, en un futur molt llunyà, que millorarà també l'emprenedoria".

Per la seva part, l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, ha agraït l'aposta d'Educació per tal d'impulsar aquest cicle formatiu a Agramunt, al temps que també ha valorat molt positivament la inversió feta per tal de millorar l'edifici, que compta amb 40 anys d'història: "També veiem amb molts bons ulls, des de l'Ajuntament i des del poble d'Agramunt, les obres d'adequació que s'han fet a l'institut, que té més de 40 anys i que hi ha una part de la infraestructura que necessitava una remodelació. Estem molt contents que a més a més, en aquest moment tant complex, hem pogut fer aquestes obres".

Cal recordar que el nou curs 2020-21 començarà a Agramunt amb uns 320 alumnes i un nou cicle formatiu de grau mitjà de Forneria, pastisseria i confiteria. El grau es farà a l'Institut Ribera de Sió gràcies a un conveni amb el gremi de torronaires i permetrà oferir més formació als joves de la vila, la comarca i la demarcació de Lleida.

El grau mitjà de Forneria, pastisseria i confiteria està format per estudis postobligatoris amb els quals s'aprendrà a elaborar productes de fleca, pastisseria i confiteria; elaborar i muntar postres de restauració o compondre, acabar i presentar els productes elaborats mitjançant tècniques decoratives i innovadores. Tenen una durada de 2.000 hores (1.617 lectives en un centre educatiu i 383 pràctiques en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics. De moment, el cicle compta amb una desena d'inscrits.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h NE

 • 7°C
  DS.
 • 6°C
  DG.
 • 6°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 9°C
  DC.

En directe

Els Informatius