dilluns, 14 setembre 2020

Normalitat en el retorn a l'escola a Agramunt, en un curs marcat pel Covid i en el que s'estrena la FP

Normalitat en el retorn a l'escola a Agramunt, en un curs marcat pel Covid i en el que s'estrena la FP

Prop de 900 alumnes del municipi d'Agramunt han tornat avui a les aules en una jornada que ha transcorregut amb normalitat. Els alumnes s'han retrobat després de sis mesos en els que l'escola ha estat tancada. Pel que fa a l'Escola Macià-Companys d'Agramunt, han començat el curs uns 350 alumnes. La directora del centre educatiu, Teresa Bohils, explica que s'ha reforçat la neteja i la ventilació dels espais: "El més important per nosaltres és la ventilació. Hem de ventilar cinc vegades al dia, cada canvi d'hora, i fer molta neteja i molta desinfecció de mans. Els alumnes es trobaran aules més espaioses. Hem desdoblat algun grup també". Els alumnes han entrat per diferents portes i en diferents horaris per evitar aglomeracions, tal i com marca el protocol, i també es va dur a terme la pressa de la temperatura i la desinfecció de mans.

Pel que fa al Col·legi Mare de Déu dels Socós, ha començat el curs amb 210 alumnes. L'entrada també s'ha produit de forma esglaonada i, com marca el protocol, prenent mesures de seguretat. En aquesta escola, aquest curs, han activat una plataforma digital que permetrà millorar la comunicació amb les famílies, tal i com indica el director, Josep Maria Porté: "Una de les novetats del curs és que posem en funcionament la plataforma Alexia, que és una plataforma per afavorir la intercomunicació entre família-alumne-mestre i que també ens servirà, en cas d'un hipotètic confinament, com a eina per a trobar-nos i establir les tasques".

Finalment, també l'INS Ribera del Sió ha reobert les portes i, a més, en aquest cas, amb diferents novetats. Per una part, durant l'estiu s'han estat fent obres d'adequació de diferents espais, ja que aquest curs comença amb la novetat del nou cicle formatiu de grau mitjà de Forneria, pastisseria i confiteria, al qual s'hi ha inscrit 8 alumnes. De cara al nou curs, el director, Jordi Pijuan, explica que la intenció és que, si les circumstàncies ho permeten, es faci completament presencial: "El nostre pla d'actuació per aquest curs és fer tot 100 per cent presencial. Després de sis mesos en els que els alumnes no han tingut contacte directe amb el professorat, és molt important que el tinguin i la nostra intenció és continuar amb la presencialitat tot el curs".

En total han tornat a les aules de l'institut uns 320 alumnes.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

26°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 20%
vent: 10km/h NE

 • 39°C
  DG
 • 33°C
  DL
 • 24°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 29°C
  DJ

En directe

Els Informatius