dijous, 17 setembre 2020

Els Espais Naturals de Ponent s'apropen als infants i joves a través d'una renovada proposta educativa

Els Espais Naturals de Ponent s'apropen als infants i joves a través d'una renovada proposta educativa

L'Associació Leader de Ponent ha renovat la proposta educativa que ofereix a les escoles per tal que els alumnes coneguin el territori a través de la descoberta vivencial del mateix. Sota l'eslògan ‘Als Espais Naturals de Ponent s'hi pot aprendre vivint i fent', es vol donar a conèixer més de 10 espais naturals diferents de la Plana de Lleida amb més de 20 activitats variades. El tècnic dinamitzador dels Espais Naturals de Ponent, Enric Morera, explica que les activitats són molt vivencials: "Nosaltres el que busquem són activitats que ens donin peu a explicar coses però també que aquests escolars ho aprengui gaudint, vivint i fent. Es busquen activitats que siguin molt participatives i molt vivencials".

El projecte educatiu s'estructura en dues fases. La primera, amb una activitat de descoberta al mateix centre educatiu. I la segona, amb una activitat in situ al territori: "Hi ha una segona part en la que ells han de conèixer i viure aquests espais. Primer fem aquesta primera part més teòrica, tot i que és un joc, i després anem a l'espai on contractem una activitat que fan empreses que ja viuen de temes de medi ambient, educació ambiental o de temes relacionats amb els espais naturals del territori".

Aquesta proposta educativa s'ofereix a les escoles del territori i, a més, aquest any també es vol ampliar a comarques properes com la Conca de Barberà, el nord de La Noguera o el sud del Pallars, entre altres.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 40%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DL
 • 24°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 26°C
  DJ
 • 27°C
  DV

En directe

Els Informatius