dimarts, 22 setembre 2020

El celler Mas Blanch i Jové inicia la verema en una campanya 'complexa'

El celler Mas Blanch i Jové inicia la verema en una campanya 'complexa'

El celler Mas Blanch i Jové va començar, la passada setmana, una verema en una campanya complexa que s'ha avançat una setmana respecte a anys anteriors. Per aquesta anyada es preveu una disminució important de la quantitat respecte a les dues anyades precedents a causa dels problemes de míldiu, oïdi i sequera d'estiu que han afectat a una part de les vinyes. No obstant, el raïm que està entrant el celler, seleccionat i veremat a mà, és d'una excepcional qualitat, tal i com indica la responsable del celler, Sara Jové: "Aquest any creiem que podem veremar uns 50.000 quilos, mentre que l'any passat van ser 70.000 quilos. Sí, és una reducció important però el raïm que entrem és de bona qualitat i no dubtem que els vins seran excel·lents com sempre".

La verema d'aquest celler sempre és de les últimes a tot Catalunya a causa a l'especial microclima del lloc (amb dies calorosos però nits fresques) i també a la filosofia d'esperar al moment òptim de maduració del raïm que a l'arribar el dia es collit totalment de forma manual en caixetes de 20kg.

La verema d'enguany comença amb el Viogner de la Vinya dels Artistes i es preveu que no serà fins a finals d'octubre que s'acabarà de collir, suposant una entrada total d'uns 50.000 Kg.

Des d'aquest passat cap de setmana els visitants que es desplacin fins a Mas Blanch i Jové poden conèixer com es duu a terme la verema i també visitar la Vinya dels Artistes.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

18°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 0km/h C

 • 20°C
  DS
 • 22°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 20°C
  DT
 • 20°C
  DC

En directe

Els Informatius