dimecres, 14 octubre 2020

Sant Julià de Lòria acollirà una demostració d'elaboració de torrons a la Fira de Santa Llúcia

Sant Julià de Lòria acollirà una demostració d'elaboració de torrons a la Fira de Santa Llúcia

El torrons d'Agramunt seran presents a la Fira de Santa Llúcia de Sant Julià de Lòria gràcies al conveni que han firmat l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. Gràcies a aquest conveni, indica Majoral, s'espera poder aportar una innovació a la fira: "Santa Llúcia és un mercat tradicional i esperem que gràcies a aquest conveni hi puguem aportar un aire nou, una novetat emmarcada en el món de la tradició". Aquest conveni també s'inscriu en el projecte de fer de Sant Julià de Lòria una parròquia-ciutat creativa de la Unesco, un projecte, indica Majoral, en el que la tradició dels torrons "hi encaixa perfectament". La presència dels torrons d'Agramunt es concretarà amb un espai a la zona central de la fira i també amb la demostració de com es fa la cuita del torró: "D'entrada, els torrons tindran protagonisme perquè estaran ubicats al centre del mercat de Santa Llúcia i, a partir d'aquí, es farà una cuita i serà la novetat i allò fresc i nou que aportem a aquest mercat".

Per la seva part, l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, indica que aquest conveni permet seguir amb la línia de treball iniciada per tal d'internacionalitzar i desestacionalitzar els torrons: "Nosaltres el que intentem promocionar des de l'Ajuntament és que el torró no sigui només un producte típic de l'època nadalenca sinó que sigui un producte que estigui a les taules tot l'any. Des de la IGP i els torronaires s'esmercen a fer novetats i nous productes relacionats amb el torró per tal de desestacionalitzar-lo. El que volem des de l'Ajuntament, a més a més, és que es promocioni arreu".

La Fira de Santa Llúcia se celebra el 5 de desembre i en la mateixa es pot trobar des dels productes típics de Nadal fins a productes artesans de la zona.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

7°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 20°C
  DJ
 • 21°C
  DV
 • 22°C
  DS
 • 23°C
  DG
 • 23°C
  DL

En directe

Els Informatius