dilluns, 19 octubre 2020

El ple d'Agramunt aprova l'increment de les taxes de recollida d'escombraries

El ple d'Agramunt aprova l'increment de les taxes de recollida d'escombraries

El ple de l'Ajuntament d'Agramunt va aprovar, el passat dijous i amb els vots a favor d'Acord d'Esquerra i amb l'abstenció de Junts per Agramunt, la modificació de l'ordenança fiscal número 3, que afecta a la taxa per la recollida d'escombraries. El regidor de Medi Ambient, Xavier Secanell, va exposar al ple que l'increment en aquesta taxa depèn del sector en el que s'aplica i que pot variar d'entre un 5 i un 30 per cent d'increment. Així doncs, als habitatges s'incrementarà un 9 per cent, passat dels 88,48 euros als 96,44 euros; mentre a altres sectors, l'increment serà d'un 30 per cent. El que sí que s'ha intentat ha sigut ajustar al màxim l'increment en sectors com la restauració o l'hosteleria, que es queden amb un increment del 5 per cent, al considerar que ja estan molt tocats per l'actual situació de crisis econòmica derivada de la Covid-19, tal i com apunta Secanell: "El que és la hosteleria i la restauració són els que més estan patint la situació actual i, per tant, l'ajust que seria necessari fer a tots els nivells té aquesta consideració, però a la resta es fa una pujada que ajudi a eixugar el diferencial que tenim d'entrades i sortides de despeses".

L'objectiu final de l'increment d'aquesta taxa, no obstant, és equilibrar el pressupost entre els ingressos i les despeses que genera el servei de recollida d'escombraries.

Al ple també es va aprovar incrementar un 2 per cent la taxa per la prestació del servei d'assitència i estada en llars i residències de la tercera edat i crear una taxa específica per una sala de l'Espai Cívic per la utilització d'edificis d'ús públic local. Per altra part, la taxa per la prestació del servei de bàscula municipal va quedar anul·lada.

L'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, va proposar al ple que, a part de les quatre taxes que han sofert modificacions, la resta de taxes municipals es congelen.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

18°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 0km/h C

 • 20°C
  DS
 • 22°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 20°C
  DT
 • 20°C
  DC

En directe

Els Informatius