dilluns, 26 octubre 2020

Agramunt genera 186 tones mensuals de residus, de les quals 122, acaben colgades a l'abocador

Agramunt genera 186 tones mensuals de residus, de les quals 122, acaben colgades a l'abocador

El municipi d'Agramunt genera, mensualment, unes 186 tones de residus de les quals se'n recicla, a peu de carrer, el 34,4 per cent del total, tal i com indica el regidor Xavier Secanell: "Aquest any estem generant 186 tones de residus mensuals que surten de les nostres cases. D'aquest total, 64 tones queden ben triades i a punt de tornar a comercialitzar com a paper, com a envasos de plàstic i llauna; com a vidre i, de la orgànica, se'n fa compost. La resta, 122 tones, es colguen a terra".

Segons les dades recollides mensualment de gener a setembre d'aquest any 2020, els agramuntins reciclen, de forma mensual, unes 24 tones de matèria orgànica; entre 10 i 11 tones de vidre; unes 12 tones d'envasos i unes 17 de paper. Secanell també explica que aquest any, per primer cop, tot i que s'han generat més residus que en el mateix exercici de l'any anterior (de gener a setembre), s'ha reduït en mitja tona el total de residus que s'han destinat al rebuig i, per tant, a l'abocador: "Aquest any, per primer cop en un període concret, hem generat menys tones de rebuig que el mateix període anterior. De gener a setembre hem generat mitja tona menys que l'any passat. No és una gran cosa però és un senyal de l'evolució".

A aquest percentatge del 34,4 per cent de residus ben reciclats recollits als contenidors del carrer, se li ha de sumar el percentatge de residus destriats a la deixalleria municipal, que al 2019 va ser d'un 18 per cent. La suma d'aquests dos percentatges suposa que Agramunt compleix amb l'objectiu fixat per la UE pel 2020 de reciclar com a mínim el 50 per cent dels residus municipals. Tot i això, apunta Secanell, les dades de reciclatge han de continuar millorant perquè el següent objectiu fixat és el d'arribar, al 2025, al 55 per cent dels residus reciclats i, de cara al 2030, el 60 per cent.


 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C

molt ennuvolat
prob. precipitació: 45%
humitat: 70%
vent: 20km/h NE

 • 16°C
  DV
 • 15°C
  DS
 • 15°C
  DG
 • 15°C
  DL
 • 11°C
  DT

En directe

Els Informatius