divendres, 30 octubre 2020

El Govern endureix les mesures per evitar els contagis per Covid-19

El Govern endureix les mesures per evitar els contagis per Covid-19

L'enduriment de les mesures per intentar frenar els contagis per Covid-19 a Catalunya han entrat avui en vigor i s'allargaran durant 15 dies, tal i com va anunciar ahir el Govern de Catalunya. Aquestes noves mesures passen per un confinament perimetral que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de setmana. Tampoc es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana. 

L'horari del confinament de cap de setmana serà de les 6 del matí de divendres a les 6 del matí de dilluns. Queden fora de les restriccions desplaçaments justificats per qüestions mèdiques, laborals o cura de persones dependents. També es preveuen excepcions per a les visites als cementiris el 31 d'octubre i l'1 de novembre, sempre que sigui dins de la mateixa comarca.

El confinament perimetral anirà acompanyat de l'aturada de l'activitat cultural. Teatres, cinemes i sales de concert hauran de tornar a tancar, siguin exteriors o interiors. Els museus, arxius i sales d'exposicions podran obrir al 33 per cent. Les biblioteques només podran oferir el servei de préstec. També hauran de tancar els centres esportius, com els gimnasos o els entrenaments no professionals.

El petit comerç, doncs, podrà continuar obrint com fins ara, amb un aforament del 30 per cent. 

S'ha acordat seguir impulsant el teletreball i quan no es pugui teletreballar, s'haurà d'esgraonar l'entrada i flexibilitzar horaris.

S'aturen també totes les activitats extraescolars, tot i que s'exclouen les que es fan a l'escola mantenint el grup bombolla. Pel que fa a la docència, continuen les classes presencials i a partir de batxillerat s'opta per un model híbrid que combina la presencialitat amb el teleestudi. 

Les restriccions vigents com el tancament de bars i restaurants, de centres d'estètica o de l'oci nocturn es mantenen. També el toc de queda entre les deu de la nit i les sis del matí.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C

molt ennuvolat
prob. precipitació: 45%
humitat: 70%
vent: 20km/h NE

 • 16°C
  DV
 • 15°C
  DS
 • 15°C
  DG
 • 15°C
  DL
 • 11°C
  DT

En directe

Els Informatius