dimarts, 3 novembre 2020

Atorguen una beca a l'Arnau de Vilanova per a un estudi sobre l'obesitat i la COVID-19

Atorguen una beca a l'Arnau de Vilanova per a un estudi sobre l'obesitat i la COVID-19

La Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició ha atorgat una beca de 5.000 euros a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova per a un estudi sobre la composició corporal i l'afectació de la COVID-19. L'estudi, que porta per títol ‘Impacte de la composició corporal en la prevalença, gravetat, propagació i pèrdua d'immunitat a la infecció per COVID-19', està coordinat per Albert Lecube, cap del servei d'Endocrinologia i Nutrició i professor de la UdL, i compta amb la col·laboració dels professionals de la Gerència Territorial Lleida de l'ICS. Lecube indica que durant els darrers mesos s'ha observat la relació entre l'obesitat i un pitjor pronòstic en cas d'infecció per Covid-19: "En aquests darrers mesos de pandèmia s'ha vist que les persones amb més pes tenen més risc de ser infectades i que quan s'han infectat per Covid-19, la seva evolució és més greu. Més greu vol dir que o tenen més dies d'ingrés o que necessiten més ingrés a la UCI o fins hi tot que tenen més mortalitat".

En aquest estudi en concret, per tant, s'estudiarà més concretament com afecta el percentatge de greix d'una persona en relació a aquesta malaltia: "Nosaltres el que intentem fer és anar una mica més enllà i no només mirar aquesta relació amb l'índex de massa corporal sinó també és un estudi de composició corporal que ens dona una idea del percentatge de greix que té una persona, perquè l'obesitat es defineix per un excés de greix i no tant per la relació entre el pes i l'alçada".

El projecte proposa aprofundir en la relació entre l'acumulació de greix en el cos i la prevalença d'infecció per la COVID-19, la seva gravetat (dies d'ingrés, necessitat d'UCI, ventilació mecànica, intubació, etc.) i el nombre de familiars o contactes amb infecció confirmada per COVID-19. L'estudi pretén avaluar fins a uns 450 pacients.

Els 5.000 euros de la beca es destinaran a la repetició dels estudis de seroprevalença entre els professionals de l'ICS Lleida, en què també participarà Mercè Ibarz, cap del servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

27°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 70%
vent: 10km/h S

 • 39°C
  DT
 • 38°C
  DC
 • 36°C
  DJ
 • 38°C
  DV
 • 40°C
  DS

En directe

Els Informatius