dilluns, 9 novembre 2020

El sector esportiu recorre al TSJC la suspensió de l'activitat esportiva i el tancament d'instal·lacions

El sector esportiu recorre al TSJC la suspensió de l'activitat esportiva i el tancament d'instal·lacions

El sector esportiu ha presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar la suspensió cautelar de les mesures decretades per la Generalitat per les quals s'atura tota la competició esportiva i es tanquen les instal·lacions. Entre les entitats que han presentat aquest recurs hi ha la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gestiona (Gestors d'instal·lacions públiques de Catalunya, el Coplefc (Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i l'Esport de Catalunya) i el clúster de l'esport INDESCAT, entre altres. El president de la UFEC, Gerard Esteva, recorda que el sector de l'esport ha aplicat les normes necessàries per evitar els contagis, tenint una taxa de contagi per sota del 0,8 per cent: "Catalunya, i el sector esportiu en concret, han demostrar que hem fet bé les coses. Vàrem aplicar els protocols pactats amb Salut Pública, la Secretaria General de l'Esport i també amb els propis tècnics de les Federacions. Aquesta aplicació ha demostrat que l'esport és segur al nostre país. De fet, l'índex de contagi en el sí dels clubs esportius és del 0,28 per cent; i si això ho extrapolem a les competicions federatives, no arriba al 0,8 per cent".

Esteva afegeix que consideren la decisió del Govern "desproporcionada" i també s'ha mostrat preocupat per la pràctica esportiva descontrolada que s'ha produït en l'espai públic, sense mesures de seguretat ni traçabilitat: "El que provoca aquesta decisió de tancament d'instal·lacions esportives i de prohibició de competició federada és que la gent continuï fent pràctica esportiva però de forma lliure, sense control, ni traçabilitat ni protocols i, per tant, amb molta més capacitat del virus d'expandir-se en el sí de la població".

Finalment, Esteva també s'ha mostrat preocupat per les greus repercussions que l'aturada tindrà en la supervivència d'empreses i entitats. 

En el cas dels clubs esportius d'Agramunt, han mostrat la seva preocupació per les repercussions que l'aturada de l'activitat té en el dia a dia dels clubs en temes com la gestió, des de les federacions, les fitxes que els jugadors ja han pagat per competir i que no poden utilitzar. També estan a l'expectativa de saber quan de temps durarà l'aturada esportiva, una prohibició que s'aplica des del passat 15 d'octubre.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

7°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 95%
vent: 0km/h C

 • 16°C
  DV
 • 15°C
  DS
 • 17°C
  DG
 • 18°C
  DL
 • 19°C
  DT

En directe

Els Informatius