dimarts, 10 novembre 2020

L'Urgell se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

L'Urgell se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

El Consell Comarcal de l'Urgell se suma enguany a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que s'organitza arreu d'Europa, del 21 al 29 de novembre del 2020, amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la prevenció de residus. Amb la proposta de les incògnites ‘Què llencem a la brossa?', ‘Què podem reciclar?', ‘Quants residus generem cada dia?', ‘Quants en podríem reduir?', es vol aconseguir que els ciutadans es plantegin les respostes a totes aquestes preguntes per tal de reduir el volum de residus. Per aconseguir el repte, es busca persones voluntàries que representin tots els pobles de la comarca i que del 23 al 29 de novembre estiguin disposades a separar les seves deixalles correctament a casa seva i quantificar tots els tipus de residus que generin, des de les fraccions més quotidianes com l'orgànica, el vidre, el paper, els envasos i el rebuig, fins a roba, residus voluminosos, bombetes…

Les persones que vulguin participar-hi poden enviar un whatsapp al 627445014 i les tècniques del Consell Comarcal s'hi posaran en contacte per tal d'explicar amb més detall quina serà la seva missió. Se'ls farà arribar un document informatiu del procediment que hauran de seguir per prendre les dades durant la setmana i per anotar observacions i dubtes relacionats  amb el reciclatge.

Un cop finalitzada la setmana, s'agruparan totes les dades i s'informarà de quina és la bossa tipus de residus dels participants. Això és, el detall del percentatge de cada fracció que genera una persona al dia.

Amb aquestes dades serà més fàcil prendre consciència del que suposa el reciclatge a la llar i engegar campanyes adreçades a produir els mínims residus possibles. Durant la setmana, mitjançant les xarxes socials del Consell Comarcal, s'aniran difonent consells per al foment d'accions sostenibles per la prevenció i reducció dels residus. Finalment, es donaran les dades que resultin d'aquesta activitat emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

El termini per poder participar en aquesta activitat s'acaba el dia 13 de novembre. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 40%
vent: 20km/h SO

 • 30°C
  DV
 • 32°C
  DS
 • 32°C
  DG
 • 30°C
  DL
 • 31°C
  DT

En directe

Els Informatius