dimecres, 11 novembre 2020

La pandèmia posa el Banc dels Aliments en una situació límit i fa canviar el format del Gran Recapte, que no farà recollida física

La pandèmia posa el Banc dels Aliments en una situació límit i fa canviar el format del Gran Recapte, que no farà recollida física

El Gran Recapte d'Aliments a Lleida 2020, una iniciativa de caràcter benèfic que tindrà lloc del 16 al 21 de novembre, presenta com a gran novetat d'enguany el fet que no es farà mitjançant la tradicional recollida física d'aliments, sinó exclusivament a través de donacions virtuals de diners. El president del Banc dels Aliments de Lleida, Antoni Fo, ha explicat que la col·laboració de la ciutadania és més necessària que mai ja que "la pandèmia ha fet que moltes famílies estiguin sense cap ingrés, fet que ha comportat que hi hagi un augment en peticions del 40 per cent i un augment del 30 per cent en quantitat, respecte a l'any passat". 

Impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, aquesta serà la 12a edició del Gran Recapte, i destaca sobretot pel fet que serà molt diferent de les anteriors com a conseqüència de la pandèmia, ja que, per tal de minimitzar el risc de contagi, no hi haurà les habituals caixes per recaptar aliments a les entrades dels supermercats, sinó que només s'acceptaran donacions virtuals de diners a les caixes dels establiments o bé a través del web del Banc dels Aliments, on es podran fer aportacions fins al 16 de desembre. A més, aquest any s'incorpora també el canal de pagament Bizum, que, amb el codi 33596, pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

Aquestes donacions es podran fer a partir de dilluns vinent, 16 de novembre, tot i que els dos dies centrals del Gran Recapte seran el 20 i el 21 de novembre. Un cop finalitzada la campanya, amb els fons recollits s'adquiriran i distribuiran aliments bàsics, com ara llet, oli, llegums o conserves.

Malgrat que no hi haurà punts de recollida d'aliments als supermercats, sí que hi haurà voluntaris els dies 20 i 21, tot i que la seva finalitat serà la d'informar els clients dels establiments de com poden fer les seves donacions, ja sigui comprant bons d'entre 1 i 50 euros, o bé fent aportacions per la quantitat que vulguin directament a la caixa dels supermercats. En total, es necessiten prop de 9.000 voluntaris, una tercera part dels que hi havia l'any passat, que estaran repartits en 600 punts en supermercats i mercats. Enregistrar-se com a voluntari es pot fer al web www.granrecapte.com.


 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

10°C


prob. precipitació: 70%
humitat: 80%
vent: 30km/h O

 • 22°C
  DC
 • 23°C
  DJ
 • 24°C
  DV
 • 27°C
  DS
 • 30°C
  DG

En directe

Els Informatius