dijous, 12 novembre 2020

Continuen el recreixement del Canal d'Urgell al municipi d'Agramunt

Continuen el recreixement del Canal d'Urgell al municipi d'Agramunt

Les obres per a continuar el recreixement del Canal d'Urgell al seu pas pel municipi d'Agramunt s'estan duent a terme actualment, durant l'època de tanques del Canal. Aquesta actuació es durà a terme al llarg de 5 quilòmetres al pas del Canal pel municipi d'Agramunt. El pressupost per aquesta millora és de 800.000 euros. Aquesta millora és una de les que formen part del conjunt d'actuacions de manteniment que es fan als Canals d'Urgell durant l'època de l'hivern. De fet, l'assemblea general de regants dels Canals d'Urgell va aprovar, per unanimitat, un pressupost de 8,3 milions d'euros per l'any 2021. Entre els projectes previstos, destaca la millora d'un tram d'un quilòmetre de la primera sèquia principal entre Penelles i Bellmunt d'Urgell, a la Noguera. L'obra tindrà un cost d'1,1 milions d'euros i serà clau per a la modernització del regadiu. Així mateix, es portarà a terme una adequació ambiental amb la plantació de nous arbres en aquesta zona i també al llarg de més de 30 quilòmetres de banqueta a la comarca del Pla d'Urgell, on l'actuació comptarà amb el suport de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal. El president de la Comunitat de Regants, Amadeu Ros, explica que el projecte per millorar les banquetes del Canal es desenvoluparà de forma paral·lela a la modernització del Canal: "L'objectiu és que a mesura que engeguem la modernització, anirem adequant també totes les banquetes del canal. La idea és que als 325 quilòmetres de canals que tenim hi farem una via verda, també volem fer una plantació d'arbres a les dues bandes i que aquests canals, per les 5 comarques on passen, siguni una zona per potenciar tot un turisme sa i de qualitat".

Dins aquest projecte de millora de les banquetes, també es vol mantenir les caselles: "La idea és que, on hi hagi una casella, com hi ha a Agramunt, l'Ajuntament la pugui destinar als usos que més li interessi. En total són unes 60 caselles per tots els canals més alguns ponts de valor arquitectònic que també respectarem".

Cal recordar que, a part dels projectes que des de la Comunitat de Regants ja s'han pressupostat per aquest 2021, el passat mes d'octubre es va anunciar que el Govern de la Generalitat  ja ha presentat el projecte de modernització del reg dels Canals d'Urgell, un projecte dotat amb 1.350 milions d'euros i que es desenvoluparà durant els propers anys.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

24°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 40%
vent: 20km/h SO

 • 30°C
  DV
 • 32°C
  DS
 • 32°C
  DG
 • 30°C
  DL
 • 31°C
  DT

En directe

Els Informatius