dilluns, 16 novembre 2020

Augmenten fins a la trentena el nombre de famílies usuàries del Banc d'Aliments d'Agramunt

Augmenten fins a la trentena el nombre de famílies usuàries del Banc d'Aliments d'Agramunt

El nombre de famílies usuàries del Banc d'Aliments d'Agramunt s'ha vist incrementat arran de la pandèmia de coronavirus, arribant a la trentena de famílies, segons indica l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández: "A causa de la pandèmia, hem de dir que aquest nombre de famílies ha incrementat moltíssim. Hem passat d'un llindar de 20 famílies a ara ser més d'una trentena de famílies beneficiaries d'aliments".

El Banc d'Aliments d'Agramunt, que abasteix a usuaris del municipi i de pobles de les rodalies, es nodreix d'aliments amb accions com el Gran Recapte, que té lloc des d'avui i fins al proper 21 de novembre a tot Catalunya. Impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, aquesta serà la 12a edició del Gran Recapte, i destaca sobretot pel fet que serà molt diferent de les anteriors com a conseqüència de la pandèmia, ja que, per tal de minimitzar el risc de contagi, no hi haurà les habituals caixes per recaptar aliments a les entrades dels supermercats, sinó que només s'acceptaran donacions virtuals de diners a les caixes dels establiments o bé a través del web del Banc dels Aliments (https://www.granrecapte.com/), on es podran fer aportacions fins al 16 de desembre. A més, aquest any s'incorpora també el canal de pagament Bizum, que, amb el codi 33596, pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

A part, a nivell més local i per facilitar les donacions als comerços més de proximitat, Fernández explica que es podrà comprar tiquets d'un talonari que destinarà els diners, de forma íntegra, al Banc d'Aliments d'Agramunt: "Nosaltres podem proporcionar aquests talonaris al gran nombre d'establiments de comerços locals d'Agramunt que sempre han col·laborat amb el Gran Recapte, a més a més dels altres supermercats, i les persones que vulguem col·laborar amb el Gran Recapte podrem comprar un tiquet d'aquest talonari que anirà destinat íntegrament a les famílies del Banc d'Aliments d'Agramunt".

Aquestes donacions es podran fer a partir d'avui, tot i que els dos dies centrals del Gran Recapte seran el 20 i el 21 de novembre. Un cop finalitzada la campanya, amb els fons recollits s'adquiriran i distribuiran aliments bàsics, com ara llet, oli, llegums o conserves.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 15km/h SO

 • 32°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 36°C
  DL
 • 37°C
  DT

En directe

Els Informatius