dimarts, 17 novembre 2020

L'agramuntina Cristina Solé, al grup de recerca sobre alimentació i insuficiència cardíaca

L'agramuntina Cristina Solé, al grup de recerca sobre alimentació i insuficiència cardíaca

L'agramuntina i metgessa Cristina Solé forma part del grup de recerca sobre ‘Nutrició, Metabolisme i Microbiota en els pacients amb insuficiència cardíaca' de l'IRBLleida, un grup que, tal i com indica Solé, centra la seva investigació en la relació que s'estableix entre el tipus d'alimentació d'un pacient i la insuficiència cardíaca, malaltia de creixent prevalença en els països desenvolupats: "Creiem que l'estat nutricional dels malalts i com s'alimenten té bastant a veure en com es desenvolupa la malaltia i quin pronòstic té a llarg termini. Les nostres línies de recerca tenen aquest objectiu, conèixer quins factors nutricionals i com la microbiota intestinal (la flora intestinal) poden afectar a aquesta malaltia, la insuficiència cardíaca".

A part de Solé, el grup es compon d'investigadors bàsics i clínics i està coordinat pels investigadors principals José Luís Morales i Amalia Zapata. Les diferents línies de recerca d'aquest grup se centren en la premissa que els pacients amb insuficiència cardíaca mostren un estat inflamatori amb dèficit de ferro associat. Es contempla com a hipòtesi que la malnutrició i l'alteració de la microbiota intestinal siguin les responsables de perpetuar la inflamació.

Solé intervé en la recerca a nivell clínic, que té com a objectiu conèixer quin és l'estat nutricional, l'adherència a la dieta mediterrània i la composició de la microbiota intestinal dels pacients amb insuficiència cardíaca. Per altra banda, la línia bàsica té com a objectiu generar un model experimental murí d'insuficiència cardíaca i analitzar les relacions entre microbiota i inflamació.

Les observacions obtingudes en la línia bàsica, sobre les relacions entre microbiota i inflamació, permetran traslladar coneixements a la línia clínica per dissenyar estratègies nutricionals i de suplementació específiques amb la finalitat de modificar la composició de la flora intestinal i reduir la inflamació.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 15km/h SO

 • 32°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 36°C
  DL
 • 37°C
  DT

En directe

Els Informatius