dimarts, 17 novembre 2020

Confinen set grups escolars a Agramunt

Confinen set grups escolars a Agramunt

Agramunt ha sumat, aquesta setmana, set classes confinades entre els dos centres educatius de la vila, l'Escola Macià-Companys (6 grups confinats) i el Col·legi Mare de Déu dels Socós (1 grup confinat). El nombre d'alumnes confinats entre els dos centres supera el centenar, tot i que només s'han detectat 9 casos positius confirmats en coronavirus. 

Amb aquests primers grups confinats als dos centres educatius des de l'inici del curs, les dues escoles han posat en marxa els protocols per tal que els alumnes que es quedin a casa puguin seguir treballant. En el cas de l'Escola Macià-Companys, la seva directora, la Teresa Bohils, explica que des de l'inici de curs que els alumnes i les famílies ja s'han familiaritzat amb l'aplicació per treballar a distància: "Nosaltres treballem amb una aplicació que és Google Classroom. Hem tingut un parell de mesos sense confinaments durant els quals les famílies s'han pogut acostumar a treballar amb aquesta aplicació i també hem procurat que tots tinguin les eines, com l'ordenador, per a que puguin seguir les classes des de casa".

Per la seva part, el cap d'estudis del Col·legi Mare de Déu dels Socós, Cassià Solé, indica que l'escola treballa amb l'aplicació Alexia, que els permet gestionar les trobades amb els alumnes i també incloure un dossier amb activitats que es van renovant a mesura que avança el curs: "Aquests alumnes tenen el dossier a la seva carpeta i amb les trobades que fan amb la tutora, se'ls guia amb el que han de fer diàriament. Primerament estava previst fer tres trobades a la setmana per curs però ara veiem que fer una trobada diària és millor perquè la tutora pugui seguir l'evolució dels nens i els nens se sentin acompanyats per l'escola".

Des de l'Ajuntament d'Agramunt també es va alertar ahir sobre que "en aquests moments, els casos a Agramunt tornen a augmentar" i que, per aquest motiu, es demana que "es tornin a reduir les relacions socials". També es demana als pares i mares que extremin les precaucions i evitin les trobades amb altres nens o famílies. Finalment, es recorda que un dels motius pels quals s'han parar les extraescolars és perquè s'han d'evitar els contactes de nens que no formen part del mateix grup bombolla.

Actualment, Agramunt té un índex de risc molt alt, situat als 638 punts. Durant els últims 7 dies, s'han diagnosticat 12 casos nous que eleven el nombre total de casos acumulats des de l'inici de la pandèmia, el passat mes de març, a les 221.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

27°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 20%
vent: 10km/h NE

 • 40°C
  DG
 • 32°C
  DL
 • 21°C
  DT
 • 21°C
  DC
 • 22°C
  DJ

En directe

Els Informatius