divendres, 20 novembre 2020

Dilluns comença el pla de desencalada a tot Catalunya

Dilluns comença el pla de desencalada a tot Catalunya

El Govern de la Generalitat de Catalunya aplicarà, a partir del proper dilluns, 23 de novembre, el pla de desescalada que va presentar ahir i que es revisarà cada 15 dies. El pla té 4 trams progressius que, en funció de l'evolució de la pandèmia, s'anirà avançant, prorrogant o revisant. Aquest pla contempla mantenir el toc de queda en els quatre graus d'obertura de les 22.00 h a les 6.00 h

A partir de dilluns 23, a més, es manté el confinament perimetral a tot Catalunya i en cada municipi el cap de setmana, de les 6.00 h de divendres a les 6.00 h de dilluns. Bars i restaurants poden obrir de 6.00 h a les 18.00 h. I de les 18.00 h a les 21.30 h només per servir sopars. El lliurament a domicili es manté fins a les 23.00 h i la recollida fins a les 22.00 h. L'altra novetat és que poden obrir els establiments que presten serveis que impliquen contacte físic proper, com perruqueries i centres d'estètica, amb cita prèvia individual i reforç de mesures de prevenció de contagis.

Pel que fa a les activitats culturals i recreatives, es mantenen oberts els museus, biblioteques i sales d'exposició al 50 per cent de l'aforament, i els parcs infantils fins a les 20.00 h. Poden obrir els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb un aforament del 50 per cent amb un màxim de 500 persones.

Es permeten, a la vegada, les activitats extraescolars que es facin dintre dels grups estables i organitzades per centres escolars i les activitats esportives no competitives a l'aire lliure organitzades pel centre escolar.

En l'àmbit dels esports, s'obren les instal·lacions i equipaments esportius a l'aire lliure, amb un aforament màxim del 50 per cent i control d'accés. També s'obren les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats amb un aforament màxim del 30 per cent, amb cita prèvia sense vestidors (excepte en el cas de l'ús de piscines). No obstant, es mantenen suspeses les competicions.

Es pot fer activitats esportives a l'aire lliure amb un màxim de 6 persones. Els federats podran practicar el seu esport en municipis limítrofs entre les 6 del matí de divendres i les 6 de dilluns.

Finalment, es pot celebrar actes religiosos i cerimònies civils amb un 30 per cent d'aforament. A les empreses es recomana el teletreball excepte quan no sigui possible, que caldrà un justificant. No es poden fer congressos, convencions, fires o actes similars.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h E

 • 23°C
  DL
 • 21°C
  DT
 • 22°C
  DC
 • 21°C
  DJ
 • 15°C
  DV

En directe

Els Informatius