dimarts, 24 novembre 2020

La sardana de Jan Fité, 'Sió', premi en la categoria Joventut a la Sardana de l'any 2019

La sardana de Jan Fité, 'Sió', premi en la categoria Joventut a la Sardana de l'any 2019

El compositor Jan Fité ha rebut el premi de la categoria ‘Joventut' del Concurs de la Sardana de l'Any 2019 amb la sardana ‘Sió'. Es tracta de la sardana que Fité va compondre pel 30è aniversari de la Cobla Jovenívola d'Agramunt i que està inclosa al CD de celebració dels 30 anys de la cobla. Fité explica que el títol de la sardana, que és de 7 tirades, és un homenatge a Agramunt: "És una manera d'agrair i homenatjar el món d'Agramunt, perquè és qui em va permetre entrar en aquesta projecte i fer la sardana. Més que ser una sardana que reflecteixi el riu en sí, és un homenatge en un sentit més ampli".

L'autor de la sardana valora també el premi en la categoria ‘Joventut', destinada a compositors menors de 30 anys: "És una manera de donar valor i animar a les generacions més joves a que també tinguin un lloc en aquests premis. A vegades, en aquests premis, la gent que té més experiència i trajectòria, ho tenen més fàcil per participar-hi per tot el bagatge que tenen. En canvi, per la gent jove, tenir aquest espai és fantàstic".

Els premis del Concurs de la Sardana estan atorgats per la Confederació Sardanista de Catalunya i s'escullen per votació popular. Juntament amb Jan Fité, també s'ha premiat, com a millor sardana del 2019, a la sardana '25 anys màgics', de Lluís Alcalà. El tercer premi dins del concurs de la Sardana és el de la crítica, que ha sigut per Marc Timón per la sardana ‘Llobregat Grooves'.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

10°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 75%
vent: 10km/h O

 • 12°C
  DL
 • 9°C
  DT
 • 12°C
  DC
 • 15°C
  DJ
 • 18°C
  DV

En directe

Els Informatius